Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Erfdienstbaarheid vastgelegd tussen koopcontract en overdracht

Ik zit met het volgende probleem. Ongeveer een half jaar geleden viel mij een huis op het oog in de provincie Gelderland. Vooral de grote tuin sprak mij aan omdat ik daar graag een schuur wilde bouwen om mijn hobby's te beoefenen. Ik heb dit met mijn aankoopmakelaar besproken en na onderzoek is gebleken dat er geen problemen waren wat betreft het bestemmingsplan. Ik heb dit plan ook aan de verkoper voorgelegd en deze vond dit helemaal prima. Ik heb vervolgens het koopcontract getekend bij de notaris. (dit is nu zo'n 2 maanden geleden). Nu ben ik vorige week bij de notaris geweest om de overdracht te regelen. Deze deelde mij tot mijn verbazing mee dat er ineens een recht van overpad rust op mijn stuk grond ten behoeve van de buurman. Omdat dit recht op overpad er is kan ik mijn schuur niet meer bouwen omdat mijn buurman er dan niet meer langs kan. Ik ben hier ingedoken omdat ik van dit recht niets af wist. Nu ben ik er achter gekomen dat de verkoper van de woning en de buurman zonder mijn weten na het sluiten van het koopcontract nog snel een recht op overpad hebben laten vastleggen in de openbare registers door middel van een erfdienstbaarheid. Nu weet ik niet meer goed wat ik moet doen. Kan ik af van dat recht op overpad of kan ik nog van de woning af? Ik heb voor nu nog niet bij de notaris getekend dus de woning is nog niet overgedragen. Ik dacht dat dit beter zou zijn. Alvast bedankt voor uw hulp.

De verkoper pleegt jegens u een wanprestatie omdat hij niet kan leveren wat hij volgens de inhoud van het contract zou leveren. U moet hem dus in gebreke stellen, bovendien kan deze rechtshandeling worden vernietigd omdat u als schuldeiser ( van het huis) wordt benadeeld in uw verhaalsmogelijkheden. En er zijn meer opties.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hi Monique, Dank voor je antwoord! Ik heb nog wel een vervolgvraag op je antwoord. Hoe moet ik deze stappen juridisch volgens? Welke artikelen in de wet moet ik stapsgewijs volgen? Daarnaast zeg je dat er nog meer opties zijn. Welke zijn dat en ook hier welke artikelen kan ik dan gebruiken? Alvast heel erg bedankt!


Wat u nu van mij vraagt is nauwkeurig juridisch werk in de juiste volgorde. Ik ken ook niet alle feiten en gegevens, anders neemt u even vrijblijvend per email contact met mij op? Dan kan ik u terzijde staan zonder dat hier alle gegevens staan, en kunt u documenten sturen ter inzage.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag