Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Er is aangifte tegen mij op 25-03-2013 wegens verduistering.
Eind april 2013 moest ik een verlkaring af leggen bij de politie daarna niets meer gehoord.
Op 13 april 2015 krijg ik een dagvaarding.
Ik heb op de site van justietie gelezen dat op simple zaken dat van af de dag van aangifte moet er binnen uitelijk 1.5 jaar een dagvaarding komen.
Mijn vraag is: als de dagvaarding na ruim2 jaar komt wat dan??
Heeft dit gevolgen voor mijn zaak?

mvg

Een strafzaak dient binnen een redelijke termijn behandeld te worden. De Hoge Raad heeft bepaald dat een strafzaak in eerste aanleg binnen twee jaar afgerond dient te zijn. De termijn zou in uw geval aanvangen op het moment dat u bent verhoord door de politie (eind april 2013).
Het gevolg van overschrijding van de redelijke termijn KAN strafvermindering zijn. De zaak is daarmee dus niet van de baan: daarvoor gelden de verjaringsregels, maar die termijnen zijn veel langer.

Mogelijk heeft u recht op een toevoeging, waardoor u zich (op een eigen bijdrage na) kosteloos kunt laten bijstaan door een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

De overschrijding van de redelijke termijn leidt niet tot niet-ontvankelijkheid van het OM maar kan wel tot strafvermindering leiden. Dit hangt echter af van de feiten en omstandigheden. Om dit te beoordelen zou ik wat meer informatie moeten hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag