Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Eenzijdige aanpassing van gebruiksrechten stacaravan plaats

Wij hebben in 2014 onze stacaravan verplaats naar Groesbeek.
Ons was mondeling beloofd dat we er het hele jaar konden recreƫren.
Nu krijgen we ineens te horen dat van november tot april dit niet meer mag.

Mag dit zomaar?

Een vervelende situatie.

Heeft u enig idee waarom er ineens sprake is van deze verandering? U geeft aan dat u een mondelinge toezegging heeft voor gebruik gedurende het hele jaar. Een mondelinge toezegging is ook geldig, maar kan wel moeilijker te bewijzen zijn.

Weet u wat er in de overeenkomst of de algemene voorwaarden staat? Meestal kunt u daar vinden onder welke omstandigheden er iets gewijzigd mag worden.

Overigens mag natuurlijk niet zomaar een hele overeenkomst/of belangrijke voorwaarde aangepast worden. In sommige gevallen heeft u recht op een vergoeding of kunt u alsnog afdwingen dat de overeenkomst uitgevoerd wordt.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De reden is dat er enkele huurders er misbruik van zouden maken wij hebben op een nette manier en altijd in overleg 7 jaar lang gebruik van gemaakt

Algemeen

Dit campingreglement is van toepassing op alle huurders en verblijvende, hierna te noemen "de gebruikers", van het kampeerterrein van Camping De Lubert Cranenburgsestraat 21 te Groesbeek
Met het gebruik wordt het navolgende campingreglement ten aanzien van alle onderstaande punten


Wilt u in de periode van november t/m maart in u caravan/chalet verblijven laat dit ons altijd even weten zodat wij op de hoogte zijn van uw komst.

Dit staat er dus over verblijf buiten het seizoen

Mvg Paul wijn


De voorwaarden sluiten verblijf buiten het seizoen niet uit. Het campingreglement lijkt het zelfs onder voorafgaande melding uitdrukkelijk toe te staan.

Het is vervelend dat er misbruik wordt gemaakt, maar er zijn mogelijk ook minder vergaande opties om tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld het verlenen of weigeren van toestemming om buiten het seizoen te verblijven afhankelijk van de ervaringen.

Een wijziging of overeenkomst kan ook tot stand komen op basis van gewoonte. In dit geval is daar mogelijk sprake van omdat het u is toegezegd en u al 7 jaar zonder problemen gebruik maakt van de mogelijkheid.

Kortom ik denk zeker dat er ten aanzien van u niet zomaar eenzijdig gewijzigd hoort te worden. In ieder geval niet zonder te kijken naar eventuele mogelijkheden, alternatieven of bijvoorbeeld een tegemoetkoming. Als de mededeling voor volgend jaar was gedaan had u er bijvoorbeeld in ieder geval over na kunnen denken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag