Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een tijdje geleden heb ik via mijn werkgever telefonisch een opleiding aangeboden gekregen. In eerste instantie ben ik hiermee telefonisch akkoord gegaan en hebben ze mij voor de opleiding ingeschreven hier over heb ik een bevestiging brief ontvangen, deze hoefde ik niet te ondertekenen en er stond ook geen bedenk tijd in. Nu ik heb mij toch bedacht en wil ik de opleiding eigenlijk niet doen en ook niet langer blijven werken voor deze werkgever. Ik krijg nu te horen dat ik de opleiding terug moet betalen.
In de bevestiging brief werd alleen aangegeven: "Wanneer u zonder afmelding en/of geldige reden niet aanwezig bent zijn wij genoodzaakt de kosten op u te verhalen". Moet ik deze opleiding wel of niet betalen?

De werkgever dient u duidelijk te maken welke gevolgen het heeft voor hem indien u de opleiding niet afmaakt of afziet van de opleiding. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat dit schriftelijk wordt overeengekomen met vermelding van de voorwaarden etc. Nu dit niet het geval is en er alleen telefonisch akkoord is gegeven, hoeft de werkgever niet te rekenen op terugbetaling van de opleiding. Ik raad u aan hem dit schriftelijk te melden. Mocht hij volharden, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag