Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een paar dagen geleden ben ik als fietser op het zebrapad aangereden door een auto, en ben ik met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Van een getuige heb ik een telefoonnummer gekregen. Nu ben ik aan het mailen met de verzekeraar over de aansprakelijkheid het vergoeden van de schuld. Ik heb een vraag over de bewijslast. De automobilist heeft schuld bekend, en zal dat ook aan de verzekeraar doen. Is het nu nodig om de adresgegevens en een verklaring van de getuige te vragen, en verdere bewijzen te verzamelen?

Allereerst van harte beterschap! Wat vervelend dat u bent aangereden!

U geeft aan dat de automobilist schuld heeft bekend. Om die reden wilt u graag weten of u bewijzen dient te verzamelen. Het is verstandig de gegevens van de getuige goed te bewaren want het kan zo zijn dat u deze getuige nog nodig heeft. Uw belangenbehartiger kan deze getuige dan benaderen voor een verklaring.

In uw bericht lees ik dat u botbreuken heeft opgelopen. In dat geval is het wel verstandig een letselspecialist (bij voorkeur met het Keurmerk Letselschade) in de arm te nemen om u bij te staan. U begeeft zich vermoedelijk nu in een wereld, die voor u volledig onbekend is. Ik wil u hierbij wel kosteloos bijstaan. Mocht u vragen hierover hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met mij opnemen. Ik sta u graag te woord.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik u heel veel sterkte wensen met uw verdere herstelproces.

Ik begrijp dat u als fietser slachtoffer bent geworden van een ongeval in Nederland met een motorvoertuig en dat het Nederlands recht van toepassing. Als uitleg op uw situatie kan ik u berichten dat in een letselschadeproces drie punten van belang zijn:

x wie is aansprakelijk voor uw ongeval?;
x wat is het letsel wat u door het ongeval heeft opgelopen?;
x wat is de financiele schade die u door het ongeval heeft opgelopen?;

Uit uw vraag begrijp ik dat de automobilist volledig aansprakelijk is voor uw ongeval.
U heeft het recht om gebruik te maken van een letselschade-specialist/advocaat om u te helpen in het proces met de aansprakelijke verzekeraar. De kosten van de letselschade- specialist/advocaat kunnen bij de aansprakelijke verzekeraar ingediend worden waardoor u niet bang hoeft te zijn dat u voor deze dienstverlening een rekening zal krijgen.

Voor het letsel is het van belang dat uw klachten/problemen en beperkingen bij uw arts/therapeut goed bekend zijn. Zij zullen dit in een later stadium op papier zetten en dat zal de onderbouwing zijn van de medische gevolgen van uw ongeval.

Alle onkosten die u extra als gevolg van het ongeval heeft en alle inkomsten die u mist kunnen bij de verzekeraar verhaald gaan worden. Uw belangenbehartiger kan tussentijds al zorgen dat u een voorschot (op de uiteindelijke schadevergoeding) zal krijgen om te voorkomen dat u in de financiele problemen gaat komen.

Mocht u nog vragen hebben dan kan u kosteloos met mij contact opnemen om de verdere juridische gevolgen te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag