Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een bekende van me heeft een winkel waarin dure merken worden verkocht. Nu is er een andere winkel, waarvan de naam hetzelfde is maar de domeinnaam is niet .nl, maar .com.
De hosting waar de website .com daadwerkelijk zit, is gevestigd in Panama. Het probleem is dat deze .com website dezelfde merken verkoopt als de .nl winkel, maar dan replica's voor een gereduceerde prijs.
Welke stappen kan deze winkelier die de echte merken verkoopt ondernemen?

Uw kennis kan zeker juridische stappen ondernemen, maar zal dat dan in Panama moeten doen. Dat zal de nodige kosten met zich meebrengen. De actie moeten overigens niet (alleen) tegen de hostingprovider, maar tegen de houder van de domeinnaam worden ingesteld. Mogelijk zit deze partij meer in de buurt.

Over de mogelijke actie kan ik u verder adviseren, maar dat zal ik pas doen als u gezien het bovenstaande daadwerkelijk stappen wilt ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat is erg vervelend. Soms is het effectief om de merkhouder(s) op de hoogte te stellen. Ik ga er van uit dat uw kennis producten verkoopt van bekende (dure) merken en geen producten van een eigen merk. Uw kennis betaald in dat geval zogenaamde licentierechten aan de verschillende merkhouders. Dat is de reden waarom hij deze dure merken mag verkopen. De .com website maakt inbreuk op het merkenrecht van de verschillende merkhouders. Dit is een ramp voor de merkhouders en zij nemen dan ook vaak forse maatregelen. Deze maatregelen zijn dan voor rekening van de merkhouders, zodat uw kennis niet hoeft te betalen. U moet de verschillende merkhouders dan wel precies op de hoogte stellen van de situatie middels een brief.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag