Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Echtscheiding aanvragen, maar mijn man wil niet

Ik wil scheiden maar mijn man accepteert dat niet en wil absoluut aan niets meewerken. Er wonen 4 kinderen bij ons thuis (2van mij en mijn ex en 2 van mij en mijn huidige man). Ik zou gewoon niet weten waar ik moet beginnen om de procedure in gang te zetten en wat de kosten zullen zijn.

Als uw man tot niets bereid is, kunt u het beste rechtstreeks een advocaat benaderen. Deze kan u dan uitleggen welke stappen te nemen zijn en wat dat kost. Mocht er nog wel een mogelijkheid zijn tot overleg, kunt u beiden kosteloos met mij een video-bel afspraak maken. Dan wordt de situatie met u beiden besproken en dan kunt u daarna kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Het maakt niet uit dat uw man hieraan niet wil meewerken. In NL wordt een echtscheiding namelijk ook uitgesproken indien enkel 1 van de partijen wil scheiden en de andere niet. Voordat de daadwerkelijke echtscheidingsprocedure wordt opgestart kan er bij de rechtbank ook een verzoek worden ingediend tot het treffen van voorlopige voorziening. Daarin kan dan worden verzocht te bepalen dat u bijvoorbeeld voorlopig in de woning kan blijven wonen met de kinderen. Ook kan er in de procedure een voorlopig bedrag aan partner- en/of kinderalimentatie worden gevraagd en kan worden verzocht de verblijfplaats van alle kinderen voorlopig bij u vast te stellen. Daarnaast kan er ook een voorlopige omgangsregeling worden vastgesteld tussen meneer en de kinderen. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag