Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Echtgenoot weigert inzage te geven in financiën

Geen inzagen financiën van mijn echtgenoot blijft al maanden weigeren. Scheiding aanvraag loopt al maanden (hij is zelfstandige ondernemer), wat kan ik doen om toch inzage te krijgen?

Als u gaat scheiden, dient u over en weer inzage te geven in de financiën. Als uw echtgenoot dat weigert, is er kennelijk wat te verbergen en raad ik u aan een eigen advocaat te benaderen. Deze kan ook overgaan tot beslaglegging als dat nodig zou zijn. Ook is lijfsdwang uiteindelijk een optie. Lijfsdwang betekent dat uw echtgenoot kan worden opgesloten in het huis van bewaring, totdat de betreffende gegevens worden geleverd.

Beoordeel dit antwoord:

Als u een verzoek tot verkrijging van alimentatie in zou dienen (partner- en /of kinderalimentatie) zal hij zijn inkomensgegevens ook moeten laten zien. Dat zal ook moeten indien er eventueel huwelijksvermogen is dat verdeeld dient te worden, zoals eventueel de waarde van de onderneming. U kunt dit met uw echtscheidingsadvocaat bespreken. Als hij bewust na laat bepaalde vermogensbestanddelen te benoemen en hij deze dus bewust verzwijgt, kan het zijn dat die vermogensbestanddelen nadien volledig aan u toekomen op grond van een bepaald wetsartikel. Soms kan het helpen dit in de processtukken te benoemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag