Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dreiging uitzetting woning

Zit nu 17 jaar in deze woning. Vanwege tijdelijke huurachterstand wil de verhuurder mij onder begeleiding van een aantal mannen eruit zetten en het slot vervangen. Gaarne advies hoe te handelen.
Huur ingegaan op de 15e van de maand.
Op 10-12-2021 heeft hij een aangetekende brief gestuurd, door mij ontvangen op 07-01-2022. Hierin gaf hij aan dat ik op de 28ste Februari eruit moet zijn. Echter afgelopen vrijdag kwam telefonisch de bovengenoemde melding inzake de mannen.
Gaarne advies.

Een huurovereenkomst kan in principe alleen door tussenkomst van de rechter beƫindigd worden als u niet akkoord gaat met een opzegging.

Meestal moet het dan gaan om een achterstand van drie maanden (het kan hier een verschil maken of u de huur normaal gesproken vooruit betaald of niet). Als er geen rechterlijke uitspraak is kunt u niet zomaar de woning uit gezet worden onder begeleiding.

Het is belangrijk om te weten wat voor contract u precies heeft en hoe de situatie precies in elkaar zit (wat voor achterstand heeft u) voordat er concreet advies gegeven kan worden. Ik adviseer u in ieder geval om niet zomaar ergens mee akkoord te gaan en de situatie goed te bekijken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de zaak wilt bespreken en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag