Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Discussie met gemeente over openbaar groen

Ik heb rondom mijn vrijstaande woning een royale tuin.Nu heb ik naast mijn woning een stuk grond met een breedte van 15 meter met bestemming tuin/wonen en daarop heb ik een zeecontainer geplaatst met het idee om deze te betimmeren met rabbat delen met daarop een puntdak van betonpannen met een maximale goot hoogte van 3 meter en een maximale nok hoogte van 5 meter en waarbij de container als constructie dient voor deze tuinkamer.
de container staat op 12 meter van mijn huis en 1 meter achter de voorgevel en valt dus mijns inziens onder het achtererf gebiedt.
Nu ligt er naast mijn grond een strook grond welke ik van de gemeente heb gekocht waarop vroeger de bestemming openbaar groen was toegekend en waarop nu dus in het ergste geval de bestemming ontoegankelijk groen toegekend kan worden maar daarnaast ligt nog een strook gras grenzend aan de openbare weg maar dit heeft de bestemming openbaar groen maar is niet ingericht als zodanig en valt dus meer onder de benaming wegberm/groenstrook.
Nu is de discussie met de gemeente dat mijn tuinkamer grenst aan openbaar groen maar het lijkt mij dat hij grenst aan mijn strook niet openbaar groen en dat hun benaming voor hun groenstrook onterecht als openbaar groen bestempeld word en alleen wegberm is.
Graag zou ik uw visie in deze horen zodat ik misschien andere inzichten kan verkrijgen.

Wat openbaar groen is wordt bepaald door de term uitleg in het bestemmingsplan, dan in zijn algemeenheid en voorkeur VNG en de rechtspraak. Openbaar impliceert wel de toegankelijkheid voor het publiek ervan. Overigens wordt een zij erf inderdaad soms aangemerkt als voorerf. Als u meer vragen heeft, neemt u dan contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag