Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Een werkgever kan altijd proberen u te ontslaan. Dat is een wettelijk recht. U moet daar echter niet mee akkoord gaan. Ook moet u niets tekenen. U heeft nl. ook rechten.
Gaat u niet akkoord met het ontslag, dan kan de werkgever u een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Ook kan hij een verzoek indienen bij de kantonrechter. In beide gevallen kunt u verweer voeren.
Bij een ontslag (wanneer u langer dan 2 jaar in dienst bent) heeft u recht op een transitievergoeding.
Ik adviseer u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een arbeidsrechtspecialist.
De regels zijn veel strenger geworden voor ontslag. Dit lijkt me niet zo maar voldoende, Ik adviseer u juridische hulp in te schakelen. Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.
Een ontslag wegens disfunctioneren kan niet zomaar. De werkgever moet sinds 1 juli 2015 meer dan daarvoor aantonen dat hij u voldoende scholing heeft geboden en door middel van een verbetertraject heeft getracht het functioneren serieus te verbeteren. Uit uw verhaal kan ik niet opmaken of dit is gebeurd maar het ziet er naar uit dat de werkgever geen waterdicht dossier heeft. 1 officiële waarschuwing wegens te laat komen is nog niet genoeg om u op grond van disfunctioneren te ontslaan. Dit zou anders kunnen zijn als u al meerdere malen een officiële waarschuwing heeft gehad. Hij kan u inderdaad ook een vaststellingsovereenkomst aanbieden zodat u met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat. Daarbij heeft u waarschijnlijk recht op een transitievergoeding. In veel gevallen valt echter te onderhandelen over een hogere vergoeding. Mocht u nog advies nodig hebben, dan kunt u ook rechtstreeks contact met mij opnemen.