Stel vraag

Particulier


Deze vraag gaat over een vordering op Nederlanders, wonende in Duitsland. Aan de vordering ligt een Duits contract ten grondslag. Ik woon zelf in Nederland, de debiteuren dus in Duitsland (en werken beiden in Nederland).

Mijn vraag: kan ik nu enkel via het Duitse rechtssysteem gaan invorderen, of kan ik ook via een Nederlandse deurwaarder gaan dagvaarden?

Ik snap dat u graag in uw eigen land en eigen taal wilt procederen. Maar als u in Duitsland procedeert, ontvangt u gehele vergoeding van uw kosten als u wint. Het kan dus ook voordelig zijn. Als u meer wilt weten, kunt u mij graag raadplegen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u in Nederland wilt "procederen" is de Europese betalingsbevelprocedure een mogelijkheid. Met deze procedure kunt u een betalingsbefel verkrijgen die vervolgens via de Duitse deuwaarder in Duitsland tenuitvoer gelegt kan worden.
In zaken in die de vordering door de wederpartij betwist wordt, is dit echter niet aan te raden. In dit geval is het beter om de "gewone" weg via een Duitse rechtbank te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag