Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De vorige bewoners van mijn adres krijgen veelvuldig post van incassobureau's. Op mijn adres, waar ze al zeker 2,5 jaar niet meer wonen (ook volgens GBA). Nu lijkt het erop dat er ook nieuwe gevallen (inningen) naar mijn adres gestuurd worden en dat de schuldenaar dus zijn oude adres gebruikt. Mag dit zomaar? Is hier wat tegen te doen? Dit schaadt mijn reputatie op het gebied van kredietwaardigheid. Door al hun financiële problemen en registraties ben ik al een keer geweigerd als klant op basis van mijn adres. Ik wil dit heel graag opgelost zien. Wat zeggen de wetten over het opgeven van valse adressen? Wat kan ik nog meer doen om dit op te lossen?

Het opgeven van een vals adres is strafbaar, daarnaast zou dit ook een punt op kunnen leveren om aangifte te doen van oplichting tegen diegene die dit veroorzaakt. deze aangifte moet dan door het slachtoffer gedaan worden.
U zou de post eigenlijk om geopend retour moeten sturen. Bij een afwijzing kunt u een brief sturen en de situatie uitleggen men kan u niet afrekenen op onjuistheden. vaak helpt een telefoontje al.
U zou bijvoorbeeld contact met het BKR kunnen zoeken, en een overzith vragen omtrent uw status. Dit kunt u via de bank doen en na betaling van een bedrag en invullen van een formulier krijgt u uw status toegezonden. Hiermee in de hand kunt u tegen een afwijzing protest aan tekenen en laten zien dat u wel degelijk krediet waardig bent. Indien er deurwaarders aan de deuir zouden komen heeft u niets te vrezen. dus in principe mag men de inningen naar uw adres sturen omdat men geen ander adres heeft , u kunt betreffende incasso bureau ook bellen en de situatie uitleggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag