Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De verstandhouding tussen mij en mijn werkgever was al niet meer zoals het was en/of hoorde. Ik voelde me niet meer prettig op het werk en ging ook niet meer met plezier er naar toe. Op 30 januari dit jaar liep dit uit op een conflict tussen ons. Tijdens dit conflict gaf hij aan het contract te willen beëindigen met wederzijds goedvinden. Door alle emoties van de afgelopen tijd en zeker die dag ben ik daarmee akkoord gegaan en heb een briefje getekend met daarop zijn naam, mijn naam en dat met wederzijds goedvinden het contract per 1 februari beëindigd werd. Hiermee krijg ik geen uitkering omdat het niet aan de eisen voldoet van een beëindigingscontract. Mijn werkgever vertikt het om dat op te laten stellen. Dus heeft mijn broer dat laten doen. Maar ook dit vertikt hij te tekenen. Nu is mijn vraag wat kan ik doen?

Aan 'zelf ontslag nemen' of ontslag met wederzijds goedvinden worden strenge eisen gesteld: een werkgever moet zich ervan vergewissen dat de werknemer dit echt wil en dat de werknemer zich ook bewust is van de gevolgen. Het lijkt er sterk op dat dit in dit geval niet is gebeurd.

Ik adviseer u dan ook dringend om zo snel mogelijk uw werkgever per aangetekende brief (en mail) te laten weten dat u niet akkoord gaat met dit ontslag, dat u bereid en beschikbaar bent om uw werk te hervatten en dat u uw loon vanaf 1 februari gewoon doorbetaald wilt hebben totdat het dienstverband is geëindigd.

Ook dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met een arbeidsrechtjurist. Indien u geen vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar hebt kunt u mij of één van de andere juristen hier benaderen.



Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag