Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De gemeente wijzigt bestemmingsplan van onze woning, zonder dat wij worden betrokken of geïnformeerd

In 2012 hebben wij een woning gekocht. Het bestemmingsplan was 'Spoor en verkeer' en er mocht particulier gewoond worden.
In 2013 heeft de gemeente het bestemmingsplan gewijzigd naar 'Bedrijventerrein' en de woning verandert in 'bedrijfswoning'.
Wij zijn daarover niet geïnformeerd of ooit benaderd of betrokken bij deze wijziging.
Nu kan ik geen hypotheek meer krijgen op mijn woning, en ook niet overzetten, omdat ik als particulier geen hypotheek voor een bedrijfswoning krijg.
De gemeente geeft aan dat er niets is gewijzigd, en wil de wijziging niet ongedaan maken.
In 2019 wilden wij de hypotheek overzetten omdat we daarmee € 500,- per maand zouden besparen. Dat lopen we nu al 2 jaar mis.
Ook liggen we helaas in scheiding, maar kan ik de woning en hypotheek niet overnemen omdat het bestemmingsplan eerst moet zijn aangepast.
Omdat we in scheiding liggen moest de woning nu worden getaxeerd. dat is gedaan als zijnde bedrijfswoning. Die taxatie was bijna 3 keer zo duur als voor een gewone woning. En om de woning over te kunnen nemen dient na de wijziging van het bestemmingsplan, de woning opnieuw getaxeerd worden.
Doordat de gemeente het bestemmingsplan heeft gewijzigd heeft dat mij nu al 24 maanden maal € 500,- gekost, plus € 1.452,- taxatiekosten. Totaal € 13.452,- dat bedrag loopt vanaf december op met € 500,- per maand.
Daarnaast wil ik de wijziging ongedaan gemaakt zien. Wat kan/moet ik hiermee?

Ik kan voor u ruimtelijk onderzoek doen of de gemeente wel een punt heeft, blijft dat de wijziging lang geleden heeft plaatsgevonden. Wat ik wel op voorhand kan zeggen is dat de functie spoor en verkeer niet voor wonen is bedoeld. Ik denk dat u zich dan op een gedoogsituatie beroept?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag