Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


De ex van mijn partner schakelt voortdurend (onterecht) het lbio in die dan om betaalbewijzen vragen. Hij betaalt al jaren aan het eind van de maand. Nu beweert het lbio dat er sprake is van een achterstand omdat april nog niet is betaald. De maand april loopt echter nog, is dat dan terecht?

Dat ligt aan de inhoud van het vonnis van de rechtbank. Als in dat vonnis staat dat de alimentatie vooruit betaald moet worden (dus aan het begin van de maand), dan is er op zich wel sprake van een achterstand. Misschien is het raadzaam het vonnis hier nog eens op na te kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Dag, Het is juist dat belangrijk is om na te gaan wat de rechter heeft geoordeeld. Staat er in de beschikking een datum voor wanneer er moet worden betaald? Meestal dient alimentatie bij vooruitbetaling te worden voldaan, hetgeen betekent voor het eerste van de maand. De alimentatie voor mei moet dan voor 1 mei worden betaald.
Misschien is ook een belangrijke vraag; is de alimentatie niet te hoog vastgesteld indien u moeilijkheden ondervindt met de betaling ervan. Misschien is het nuttig de alimentatie te laten herberekenen?
Neem gerust eens contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In het vonnis staat niet dat de alimentatie vooruit moet worden betaald alleen per welke maand de alimentatie in gaat en voor welk bedrag. Vanaf dat moment betaal ik de alimentatie aan het eind van de maand.


Ik zou u in dat geval adviseren dit aan het LBIO te melden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag