Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dakkapel en toestemming buren

Ik heb op mijn woning een dakkapel geplaats op minder dan 2 meter vanaf de perceelgrens. Dat deze afstand is kleiner dan de wet voorschrijft, zijn we van op de hoogte. Toen der tijd hebben wij hier voor van onze oude buurman toestemming gekregen. Daarnaast is het uitzicht vanuit dit dakkapel een schuin dak van een schuur van de betreffende buurman.

Nu is het zo dat de oude buurman er niet meer is en iemand anders is komen te wonen. Deze mensen willen de schuur slopen om daar een achter tuin te maken. Dus nu kijken wij ongewild in de tuin van iemand anders. (we gunnen ook graag iemand anders hun privacy).

Daarnaast willen ze ook een dakkapel gaan bouwen die ook ook direct in onze achtertuin kijken. De afstand van hun dakkapel tot perceelgrens zal schommelen rond de 2 meter.

Alle dakkapellen zijn geplaats op de eerste verdieping.

Ik wil binnen kort een gesprek met de buren aan gaan, maar zijn er nog bepaalde punten waarop ik mij kan beroepen??

Alvast bedankt voor uw tijd en antwoord.

Uw dakkapel heeft zoals ik het begrijp een venster dat uitkijkt op het perceel van de buren, en dat binnen twee meter. Het feit dat uw oude buurman daarvoor toestemming heeft gegeven kan relevant zijn als we weten wat zijn bedoeling was. Echter ga ik er vanuit dat de toestemming persoonlijk is en niet zakelijk. Dat betekent dat uw nieuwe buurman u kan gebieden het venster ondoorzichtig te maken. Neemt u voor meer informatie of wat rechtshulp contact met mij op via info@rechtinjestad.nl?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag