Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Contract niet verlengd, kan ik dat aanvechten?

Ik ben momenteel werkzaam in een combinatiefunctie: administratief, secretarieel, facilitair bij een recycling bedrijf.
Ik ben in maart 2020 begonnen in een tijdelijk contract voor 9 maanden. In december kreeg ik te horen dat ik een jaarcontract zou krijgen voor 2021.
Nu heb ik vorige week te horen gekregen dat mijn contract niet wordt verlengd in december omdat ze eigenlijk meer behoefte hebben aan HR-ondersteuning op onze vestiging (hoofdkantoor is elders gevestigd). Ze hadden er nog even over nagedacht of ik dat zou kunnen doen maar zijn tot de conclusie gekomen dat dat niet zo is, ze gaven daarnaast de indruk dat mijn functie zou komen te vervallen en dat dit een nieuwe functie zou zijn. Nu las ik een dag later op het internet dat ze al een vacature op het net hebben gezet waarin ze vragen om een administratief, secretarieel medewerkster met facilitaire taken en een stukje HR-ondersteuning op MBO niveau. Dus mijn huidige functie met de toevoeging dat er ook ondersteuning moet worden geboden op HR gebied. Ik kreeg hier een heel onaangenaam gevoel bij, met name omdat ik HBO opgeleid ben en dus prima dat werk zou kunnen uitoefenen.. Kan ik dit ook aanvechten als tijdelijke kracht of heb ik gewoon een zwakke positie?

Dat zal een lastige zaak zijn tenzij sprake is van voldoende harde en aantoonbare afspraken hebt dat er wel verlengd zou worden. U hebt in ieder geval recht op de transitievergoeding. Indien die na afloop van de arbeidsovereenkomst niet zou worden voldaan, moet die binnen 3 maanden bij de rechtbank worden gevorderd. Indien niet schriftelijk minimaal een maand voor afloop wordt aangezegd dat niet wordt verlengd, kunt u ook aanspraak maken op de aanzegvergoeding. Hiervoor geldt een termijn van 2 maanden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag