Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Conflict met huurbaas

Onlangs zijn mijn partner en ik verhuisd. Nu we uit het oude huis zijn getrokken hebben we een conflict met de huurbaas. Deze geeft aan dat wij het huis niet in juiste staat hebben achter gelaten met betrekking tot voor- en achtertuin, beschadigingen, eindschoonmaak, verven et cetera. Wij hebben voor dat ons contract af zou lopen contact met meneer gehad over het verven, waar hij bij aangaf dat wij alleen de groen geverfde muren moeten witten. Verder is er geen eindinspectie gehouden waar in duidelijk zou worden wat er door ons gedaan zou moeten worden. Doordat de eindinspectie niet is gebeurd hebben wij gedaan waarvan we dachten het juiste te doen. Wij hebben de eindschoonmaak gehouden, hier was echter niets meer van terug te zien door de verbouwingen die op dat moment plaatsvonden in de woning, wij hebben de groen geverfde muren gewit en wij hebben de tuin opgeruimd en afval netjes weggebracht. De huurbaas heeft zelf allerlei klusjes in handen genomen zonder met ons te overleggen zoals de overige muren verven, een deur opschuren en opnieuw witten, de heggen in de tuin snoeien. Dit is zonder overleg met ons gebeurd en nu wil meneer achteraf de resterende borg niet terug betalen omdat hij door deze werkzaamheden meer geld dan gedacht kwijt is. Wij hebben geprobeerd met meneer hier over te praten via whatsapp berichten, maar hierop reageert meneer vijandig. Vervolgens heb ik een vriendin van mij ingeschakeld die jurist is. Zij heeft een nette mail gestuurd naar meneer en ook hierop reageert meneer vijandig en dreigt met een rechtszaak. Wij zijn ten einde raad en vinden het heel jammer het contact met een ondertussen goede kennis op deze manier te moeten afsluiten. Als meneer ons had aangegeven de zaken die hij zelf heeft aangepakt zelf aan te pakken hadden wij dat uiteraard gedaan. Helaas zijn wij zelf niet ervaren op dit gebied en wisten wij, mede door geen correspondentie, niet wat er van ons verwacht werd. Ik hoop dat u misschien het juiste antwoord heeft voor ons.
Met vriendelijke groet,

Als de verhuurder zelf aanpassingen heeft gedaan wordt het moeilijk voor hem/haar om aan te tonen dat u de woning niet netjes heeft achtergelaten. Daarnaast geeft u aan dat u verder geen specifieke punten hebt gekregen van de verhuurder om te verbeteren en is er geen eindinspectie geweest.

Naast een eindinspectie is het belangrijk dat er informatie is over de beginsituatie. Zijn er foto's gemaakt of is er een staat opgemaakt voordat u de woning bent gaan huren? Zonder een dergelijke staat wordt het voor de verhuurder vaak ook moeilijk om aan te tonen dat u de situatie in slechtere staat heeft achter gelaten.

Heeft u zelf bijvoorbeeld foto's gemaakt van hoe de woning is achter gelaten?

In principe is het in een dergelijk geval aan de verhuurder om aan te tonen dat u de woning niet correct hebt achtergelaten. Dat kan hij niet doen zonder bewijs.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of wens te kijken of ik u verder kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag