Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Concurrentiebeding geldig?

Ik ben op 1-6-2020 in dienst getreden, ik heb toen een jaar contract gekregen. Vervolgens heb ik een vast contract gekregen zonder dat ik daar voor getekend heb of ooit het contract gezien heb. In het jaar contract wat ik wel getekend heb staat inderdaad een concurrentiebeding maar het vaste contract wat ik niet heb getekend, weet ik niet of het daar ook in staat. Nu wil ik bij een ander bedrijf werken en dat wordt dus door mijn huidige werkgever gezien als een concurrent maar het bedrijf waar ik wil gaan werken ziet mijn huidige werkgever niet als concurrent. Ik ga geen zelfde werkzaamheden uitvoeren en ik ga richting een hele andere tak van werken.

Een concurrentiebeding mag niet onredelijk zijn en vaak moet het bedrijf er ook een belang bij hebben. Het concurrentiebeding wordt tegenwoordig vaak standaard in een arbeidsovereenkomst gezet en daar is het niet voor bedoeld.

Daar komt in uw geval nog bij dat een concurrentiebeding in principe niet in een tijdlijk contact mag staan (alleen in bepaalde uitzonderingsgevallen). Als u vervolgens geen ander contract hebt getekend is het de vraag of er überhaupt een concurrentiebeding van toepassing is. Daarnaast gaat u andere werkzaamheden uitvoeren en gaat u dus niet specifieke bedrijfskennis gebruiken of concurreren qua werkzaamheden.

Uiteindelijk is alles afhankelijk van de exacte omstandigheden van het geval, maar op basis van de huidige informatie lijkt de situatie in uw voordeel uit te vallen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag