Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Concurrentie beding

Ik heb een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd voor 80 uur per maand. In mijn arbeidsovereenkomst is het volgende opgenomen:
"Concurrentiebeding, het is de werknemer niet toegestaan om gelijktijdig met deze arbeidsovereenkomst een andere arbeidsovereenkomst aan te gaan met makelaarskantoren in een straal van 10 kilometer van Bergen NH."

Kan ik hieruit opmaken dat ik een nieuwe arbeidsovereenkomst kan aangaan met een kantoor binnen 10 kilometer van Bergen NH na opzegging van mijn huidige baan?

Als er in uw contract verder geen bedingen staan over eventuele concurrentie na het dienstverband (of met relaties vanuit het huidige bedrijf) dan lijkt dit artikel specifiek op gelijktijdige werkzaamheden te doelen.

Overigens kan er taalkundig wel getwijfeld worden over wat "gelijktijdig met deze arbeidsovereenkomst aan te gaan" betekend. Mag u geen andere arbeidsovereenkomst aangaan terwijl u nog bij deze werkgever werkt? In dat geval zou het theoretisch mogelijk zijn ontslag te nemen en na de laatste werkdag een andere arbeidsovereenkomst aan te gaan. Dat lijkt mij ook niet echt de bedoeling.

Een rechter zal uiteindelijk altijd naar de bewoordingen kijken en wat er uit de bepaling opgemaakt kan worden. Deze bepaling lijkt bedoeld te zijn om gelijktijdige werkzaamheden te voorkomen en lijkt niet bedoeld om u te beperken na uw huidige functie binnen 10km te werken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag