Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Compensatie voor slechte schoonmaak mogelijk?

Wij zijn een bewonerscommissie van een appartementencomplex. De schoonmaak in ons gebouw is al jaren beneden peil. Dit is herhaaldelijk aangekaart bij de verhuurder en ook is een aantal keren door een onafhankelijke controle bevestigd dat de schoonmaak ondermaats is. Nu hebben we aan de verhuurder compensatie gevraagd over de afgelopen jaren. We hebben immers wel betaald, maar niet geleverd gekregen. Van de woningbouwvereniging krijgen we nul op het rekest.
Is er een mogelijkheid tot het krijgen van compensatie? Zo ja, wat zouden we daarvoor moeten doen?

De vraag is of verhuurder op de wijze in gebreke is gesteld en daarna ook het verzuim is ingetreden, of bij sociale huurwoning de huurcommissie is verzocht zich ermee te bemoeien. Met terugwerkende kracht kan doorgaans maar zes maanden prijsvermindering worden toegepast op bepaalde voorwaarden, en met toepassen van een goede rechtsgrond maar in ieder geval wel voor de toekomst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik begrijp uw antwoord niet goed. Wat betekent ‘op de wijze in gebreke is gesteld’? We hebben het aan de huurcommissie voorgelegd, maar die kon ons niet helpen. We kregen te horen dat ze niet bevoegd waren daar een uitspraak over te doen binnen de procedure.
Geldt overigens dat met terugwerkende kracht vanaf de datum dat de klacht is ingediend?


Pardon, in begrijp nu dat dit een vrije sector woning(en) is/zijn. Heeft u verhuurder aantoonbaar in gebreke gesteld, een termijn vergund voor verbetering en een verzuimdatum genoemd? Heeft u aangegeven daarna dat u de huurprijs gedeeltelijk opschort dan wel een vermindering toepast ? De prijsvermindering geldt nadat u het hebt aangekondigd na de verzuimdatum. Nadien is het erg moeilijk om compensatie te vorderen zeker zonder juridische kennis en de voorwaarden die ik noemde.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag