Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Co ouderschap, maar vader kiest voor hobby

Mijn ex-man heeft op vaste dagen in de week de kinderen. Er is destijds afgesproken dat hij die dagen en vooral de avonden thuis zal zijn (tijdens school en bso kan hij uiteraard gewoon werken etc). Eens een onverwachte vergadering kan gebeuren. Maar nu geeft hij twee keer per week voetbal training aan andere kinderen. Onder andere op de de dag dat hij de kinderen heeft. Er is afgesproken dat hij dit niet meer zou doen na de scheiding of in iedergeval niet op de dagen dat hij de kinderen heeft. Het gaat om ongeveer 2,5 uur dat hij niet aanwezig is. 17.30 - 20.00 uur.
Moet hij zich houden aan deze afspraak die wij destijds hebben gemaakt, dient hij gewoon volgens afspraak thuis te zijn bij de kinderen?
De oudste is oud genoeg om op de jongste te letten dus dat is zijn reden om weg te gaan. Maar hoort hij niet thuis te zijn bij zijn eigen kinderen ipv een ander zijn kind te leren voetballen op zijn dagen?

Als het goed is hebben jullie de afspraken rondom de verzorging van de kinderen vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit plan is een levend document. Situaties veranderen regelmatig en de behoeftes van de kinderen wijzigen ook als ze ouder worden. Het is dus belangrijk om regelmatig met elkaar in gesprek te gaan of de huidige afspraken nog passen.
Als uw ex op de avond dat hij de kinderen heeft ook training geeft, is het misschien gewenst om andere afspraken te maken. Hebben jullie hierover met elkaar gesproken? Wat zijn jullie opties? Wat willen de kinderen?
Uiteraard is het altijd het fijnste als jullie daar gezamenlijk uitkomen. In het geval dat het samen niet lukt, kan een mediator wellicht hulp bieden. Bij vragen hierover kunt u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag