Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Buren (koopwoning) twee onder 1-kapje hebben vorig jaar het bestaande kleine overkapping weggehaald (asbest platen die nu achterin hun tuin staan). De oude overkapping met die van mij was één geheel.
Nu hebben ze iets neergezet wat 4m30 langer is en 2m30 hoog.
Ik mis nu over de hele lengte het hele jaar door heel veel zon! Terwijl één van de redenen is dat ik dit huisje heb gekocht vanwegen de hoeveelheid zon het hele jaar door!
Nu ben ik in gesprek geweest met ze.
Er komt wat anders. Nog een stuk hoger, maar heel misschien een meter korter.
Heb gezegd dat ik hier niet gelukkig mee ben. En mijn woongenot een heel stuk minder is geworden! Ik woonde er al een paar jaar voor de buren. Zodra hij precies weet hoe het gaat worden krijg ik de juiste maten van de overkapping. Ëén van zijn antwoorden was dat ze juist zoveel mogelijk zon uit de tuin willen hebben...
De oude kleine overkapping is zonder toestemming weggehaald en de nieuwe is en wordt zonder aanvraag gebouwd cq neergezet.
Mag dit? Moet ik dit accepteren? Kan ik hier wat aan/tegen doen?
Volgens de buurman mag hij alles doen aan de achterkant van zijn huis.

Ik hoop spoedig iets van u te horen,
met vriendelijke groet,

U kunt bij de gemeente navragen wat de regels in uw gemeente zijn voor het plaatsen van overkappingen.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Uw vraag is een veelgestelde vraag op deze website. Ik wijs u op het antwoord van de heer van Binsbergen, een specialist in dit verband: http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/907/mijn-buren-bouwen-een-overkapping-en-schuur-in-hun-achtertuin.html

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag