Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Boom op 20 cm van de schutting af

Ik woon al bijn a18 in Bleiswijk en heb met de naaste buren een afspraak gemaakt mbt de boom prima en niet te groot laten worden
Regelmatig in overleg dat de boom te hoog of te breed word. Najaar 2020 buren in de tuin gehaald en aangegven dat de boom flink gesnoeid mag worden. In de breedte is dit gebeurd in 2021 Niet in de hoogte.
Afgelopen weekend takken gesnoeid op mijn vraag of mijn tuindeur van het slot om aan onze kant van de tuin te snoeien kort en krachtig nee niet nodig. Mag ik aan mijn kant van de tuin zelf snoeien , mag ik eisen dat de boom 50 /100 cm wordt ingekort
Wat kan ik juridisch nog?

U mag overhangende takken wegnemen als uw buurman dat zelf niet wil doen. U mag eisen dat de boom geen overlast geeft mbt bladafval en te veel zonlichtontneming. De gezondheid van de boom moet wel kunnen worden gegarandeerd bij het inkorten.

Beoordeel dit antwoord:

aanvullend: waarschijnlijk staat de boom ook in de verboden zone , u kunt dat nakijken in de plaatselijke verordening. Is die er niet, dan geldt de wet en mag een boom niet staan binnen twee meter van de erfgrens.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag