Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bod ongedaan maken?

Goedemiddag,
Afgelopen vrijdagmiddag 18 maart jl. heb ik in een bod op een reisdeal gemaakt. Ik had niet door dat de bieding betrekking had op 1 persoon. Ik dacht dat het bod voor 2 personen zou zijn. Dat zag ik later pas. Ik had een bod gedaan van 250 euro en in de bevestiging bleek het totaalbedrag 520 euro te zijn incl. boekingskosten.
Heb daarna meteen gebeld met reizendeals en wilde annuleren om die reden, maar dan moet ik 179 annuleringskosten betalen. Het is te triest dat dit bedrag zo hoog is en ook niet door de korte reactie termijn om te annuleren (binnen een halfuur) niet ongedaan kan worden gemaakt.
Onderstaande heb ik gekopieerd van de site reizendeals.nl de regels en voorwaarden.
Ik heb al via de e-mail laten weten dat ik wil annuleren. Ik heb nog niks overgemaakt.

12. Annuleren
Bij annuleringen hanteert Reizendeals de annuleringsvoorwaarden. Annuleren kan uitsluitend per e-mail. Houd er rekening mee dat een annulering van een pakketreis nooit kosteloos verloopt. Alleen indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten én bij een geldige reden, heb je recht op (gedeeltelijke) teruggave van de reissom, dit is na te vragen bij jouw eigen verzekeraar. Als je een reis boekt, raden wij je dan ook aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Annuleringskosten en beëindigingskosten:
Op pakketreizen is het herroepingsrecht niet van toepassing.
Maar het is bij Reizendeals mogelijk op het moment dat je het hoogste bod plaatst op een pakketreis om jouw deal binnen 14 dagen te annuleren. Hiervoor ben je €179,- beëindigingskosten verschuldigd aan Reizendeals per aangekochte deal. Hiervoor geldt dat je aan alle volgende voorwaarden dient te voldoen:
- Je wenst de deal van de pakketreis binnen 14 dagen na het plaatsen van het hoogste bod te annuleren én
- Je dient de annulering door te geven per e-mail én
- Je dient per e-mail akkoord te geven op de beëindigingsvergoeding én
- Je hebt de deal nog niet betaald én
- Je hebt de deal nog niet gereserveerd via het boekingsformulier.
Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarden dan is het niet (meer) mogelijk om de deal te annuleren tegen de €179,- beëindigingskosten en ben je verplicht om de deal alsnog te betalen aan Reizendeals.

Graag hoor ik van u of ik nog af kan van de kosten van 179,-
Vriendelijke groeten,

Op grond van het consumentenrecht zijn er ten aanzien van de aanbieder van dergelijke reizen wel een aantal verplichtingen.

Zo is het bijvoorbeeld de vraag of wel voldoende duidelijk was wat de totaalprijs zou zijn. Bepaalde informatie moet namelijk voordat de overeenkomst tot stand komt verstrekt worden (Art. 7:502 BW). Hier valt bijvoorbeeld de totaalprijs onder, het minimumaantal personen enz. Dit moet duidelijk en op een in het oog springende manier gebeuren.

Daarnaast is het de vraag of er bij beëindiging zo snel na de overeenkomst sprake is van een gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding (7:509 BW). Daarbij spelen hier waarschijnlijk ook nog een aantal regelingen mee ten aanzien van het bieden.

Zonder de inhoud van de exacte aanbieding en de overige voorwaarden is het moeilijk om een concreet advies te geven.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag