Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Binnekort moeten mijn kinderen van 2 en 1 jaar bij hun vader een dagje wennen en na 6 weken daar een weekend slapen, Ze zijn daar een keer met mij geweest en de oudste vond het heel eng omdat hij het daar niet kent en zijn vader herkent hij ook niet (We hebben hier wel een omgangsregeling maar het moet uitgebreid worden dat hij ze om het weekend kan meenemen) Ook zal dat betekenen dat ze na die 6 weken ineens tussen zijn moeder en zus zitten die ze niet kennen ik heb verder ook geen contact met hun meer. Hij woont hier een uur vandaag en hebben al een jaar hier een omgangsregeling wat niet opschiet. Wat kan ik hieraan doen? Wij hebben geen contact allemaal met elkaar. Hebben zij dan recht op omgang met mijn kinderen als ze daar zijn? Of is er iets wat ik hiertegen kan doen

Ik begrijp dat de situatie moeilijk voor u is.
Het is lastig om te zien dat de kinderen er moeite mee hebben.
U geeft aan dat er geen contact is. Dit is wel heel belangrijk, in het belang van de kinderen.
Hebben er procedures plaatsgevonden? En zijn er instanties betrokken?
Soms kan dit een uitkomst bieden omdat iemand van buiten kan helpen en begeleiden.
Ik adviseer u juridische bijstand te zoeken. Een advocaat kan u vertellen wat de (on)mogeiljkheden zijn en waartoe u verplicht bent.

Beoordeel dit antwoord:

Naar aanleiding van hetgeen u aangeeft, vermoed ik dat in een gerechtelijke procedure is bepaald dat de omgang van de kinderen met hun vader op dergelijke wijze moet worden opgebouwd. Indien u het oneens bent met deze uitspraak bestaat wellicht nog de mogelijkheid daartegen hoger beroep in te stellen. Mogelijk kan ook met de vader van de kinderen worden overeengekomen dat de kinderen nog wat meer tijd wordt vergund om te wennen indien de signalen van de kinderen daar aanleiding toe geven. Indien de bijstand van een advocaat inderdaad van belang is, kunt u desgewenst ook met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag