Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Bestemmingswijziging perceel

Ik ben in het bezit van twee percelen. Eentje met als bestemming (volgens bestemmingsplan en notariƫle akte) wonen, daar staat een woning op die ik zelf bewoon. Op het tweede perceel zit een bestemming wonen (volgens planviewer en opgevraagde documenten kadaster), waarbij in het eigendomsbewijs van het perceel het is omschreven als tuingrond (voorheen grasland). Het bestemmingplan laat geen verdere beperkingen zien. Nu zijn er in de toekomst mogelijk plannen om te gaan bouwen op dit tweede perceel, echter kom ik er niet uit of dit mogelijk is. De gemeente is voorlopig gesloten ivm vakantie (?), vandaar deze vraag. De huidige woning zou dan verkocht worden, inclusief perceel.

Bewoners in dezelfde straat hebben in het verleden geworsteld met dezelfde vraagstelling, zij kregen toen geen groen licht van de gemeente.

Er is echt onderzoek nodig in het bestemmingsplan en de regels. Met name kunnen er vrijstellingen in staan die functiewijziging mogelijk maken. Kijkt u op uw adres in www.ruimtelijkplannen.nl of laat het onderzoek uitvoeren door een jurist die dan ook direct kan letten op andere (creatieve) mogelijkheden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,

Het vreemde is dat in dat bestemmingsplan gewoon de regels mbt bouwen staan. Alles over hoofdgebouw, bijgebouw etc. Misschien zoek ik wel iets wat er niet is hoor, dat zou prima zijn. Ik ben er echter niet zo gerust op. Heb alle mogelijke documenten opgehaald en bekeken, enige punt wat vraagtekens oplevert is beschrijving in de akte: tuingrond/grasland. Dus geen agrarische bestemming, maar woonbestemming.

Mvg


Ja maar kennelijk niet voor een bouwvlak en een extra huishouden. Zelfs als dit planologisch ook zo is moet uw wens aan vrijstelling en wijzingsopties van het bp , meestal aan het einde van de specifieke regels getoetst worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag