Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste. Mijn dochter is afgelopen vrijdag geschopt op haar knie (met opzet) door een klasgenoot en heeft nu letsel. Sinds vrijdag zeer veel pijn, foto's laten maken in het ziekenhuis en niets gebroken, maar vandaag vanuit de huisarts te horen gekregen dat er veel vocht zit wat tegen een zenuw aan ZOU kunnen drukken. Advies: minimaal 2 weken geen belasting. Slapen gaat zeer moeizaam, vandaag was school onmogelijk en moet er vanuit mijn man en ik om de beurt van werk en afspraken verzuimd worden om nu dan thuis te zijn en vanaf (hopelijk) morgen voor halen en brengen vanaf school. Ze is 12, normaliter gaat dit allemaal zelfstandig. Daarnaast maken w e kosten voor een Brace en een kniespalk, pijnstilling etc. Zij tennist normaal intensief, dit kan ook niet. Ook zullen we de vakantie begin januari moeten cancellen. Wat kunnen we hiermee doen?

Groet en bedankt voor een antwoord

Beste mevrouw,

Uit uw verhaal maak ik op dat uw dochter met opzet is geschopt door iemand anders. Hierdoor heeft uw dochter letsel opgelopen. Allereerst wens ik uw dochter een voorspoedig en geheel herstel toe.

Verder begrijp ik dat u en uw man als gevolg hiervan kosten hebben moeten maken. Deze kosten komen voor vergoeding in aanmerking als een ander aansprakelijk is voor het letsel dat is toegebracht aan uw dochter. De ouders van het kind dat heeft geschopt zijn aansprakelijk op grond van artikel 6:169 lid 1 BW. Daarbij ga ik ervan uit dat het kind de leeftijd van veertien jaar nog niet heeft bereikt.

Ik raad u aan om in contact te treden met de ouders van het kind dat uw dochter heeft geschopt. Mogelijk zijn zij voor aansprakelijkheid verzekerd (AVP) en kunt u uw schade op de aansprakelijkheidsverzekeraar van deze ouders verhalen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de ouders melding van de schade maken bij hun aansprakelijkheidsverzekeraar.

Voor u en uw man is het ook mogelijk om iemand in te schakelen die u gaat helpen bij het verhalen van de schade. U mag zelf uitkiezen wie u wilt inschakelen, maar u mag ook een gespecialiseerde letselschadeadvocaat inschakelen. De kosten voor juridische bijstand komen op grond van artikel 6:96 BW voor vergoeding in aanmerking bij erkenning van aansprakelijkheid.

Ik ben een letselschadeadvocaat. Mocht u mijn hulp kunnen gebruiken dan kun u op mijn naam rechts in uw scherm klikken voor mijn contactgegevens.

Met vriendelijke groet,

Marcel Schreijer

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het eens met Marcel hierboven. Indien er opzet was en dat aantoonbaar is dan is het mogelijk de schade te verhalen op de ouders van het kind.

Indien de veroorzaker zich verdedigd door te stellen dat er sprake was van een een spel of een samenloop van omstandigheden kan het lastiger worden.

De verzekering vergoedt ook de schade en dat is een factor hier. Indien de schade is gedekt en er geen echt hard bewijs is van de opzet en of het verwijtbaar handelen van de veroorzaker vrees ik dat dit een lastige zaak kan worden. Kinderen doen nou eenmaal veel (wordt er dan gezegd). Is de schade aan de knie wel aan dat andere kind te wijten of heeft uw kind het zelf veroorzaakt is een argument. Is er toen direct een arts ingeschakeld en zijn er getuigen (leraard, geen ander kind)?

De aansprakelijkheidsverzekering van het andere kind is het beste hier om schade die niet wordt gedekt door uw verzekering in te schakelen. Ik zou er geen rechtszaak van maken omdat de omstandigheden naar zijn en de uitkomst onzeker.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag