Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Beste mevrouw/meneer,

Samen met een collega ben ik aangesteld bestuurder van een nieuwe BV. Wij zijn als bestuurders gezamenlijk bevoegd. Nu zijn er bestuurshandelingen waarbij het onpraktisch is om gezamenlijk te tekenen; wij werken veelal vanuit huis. Veel zaken moeten geregeld worden (energiecontracten, pas groothandels, aanmelding horeca nederland, buma/sena etc.)

Hierover mijn volgende vragen:

- Is het mogelijk om één brief gezamenlijk te ondertekenen, waarin het bestuur besluit de in de brief vermeldde handelingen te delegeren aan één specifieke bestuurder, of iemand anders in de organisatie? Is het op deze wijze mogelijk om de BV te binden, en niet de bestuurder voor zich?

- Kan het bestuur ik een aparte overeenkomst een eigen vertegenwoordigingsbevoegdheid vaststellen voor kleine aankopen, zoals kantoormateriaal, kantine producten etc. tot een bepaald bedrag? Of moet dit op de notariële akte worden aangepast?

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Beste,

U kunt een volmacht opstellen, die specifiek op een bepaalde transactie ziet. Voor stelselmatige vertegenwoordiging zonder volledige bevoegdheid is het raadzaam in de statuten bepalingen daaromtrent op te nemen. Het is niet handig telkens een volmacht te moeten tekenen. Mocht u dat willen dan kan ik u hierbij van dienst zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag