Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste jurist,

Ons kind heeft een aantal keren gelopen op een manege. Dit was zo goed gegaan dat ze gevraagd hebben om af en toe mee te helpen op de manege. Hier wordt dan wat geld voor gegeven.

Nu heeft ons kind een gecompliceerde botbreuk opgelopen. Waarvan nog niet bekend is of het helemaal goedkomt.

Wij zijn nu bang dat we niet verzekerd zijn voor de operatie, laat staan dat we iets kunnen met letselschade.

We weten niet of de manege een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Ze zijn wel lid van de FNRS en ons kind ook ivm paardrijles.

Wat moeten we doen? We maken ons grote zorgen.

Wat een vervelende situatie voor uw dochter!

In dit geval is het belangrijk om de toedracht van het ongeval en de verhoudingen tussen haar en de manage helder te hebben. Nadien kan ik u (beter) advies geven in deze situatie.

Beoordeel dit antwoord:

Belangrijk is wat de leeftijd van het kind is en uiteraard wat de oorzaak is van de botbreuk. Er zijn in dit geval een aantal vragen die beantwoord dienen te worden. Deze mag u ook in directe vorm stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vraag heb ik gelezen. Ik kan mij uw zorgen goed voorstellen. Als letselschade advocaat gespecialiseerd in onder andere letselschade toegebracht door dieren informeer ik u graag.

Uit uw bericht concludeer ik dat uw dochter een trap van een paard heeft gehad. Mocht dit anders zijn dan hoor ik het graag van u. In de wet staat dat de bezitter van het paard aansprakelijk is letsel toegebracht door het paard. Ook is de bedrijfsmatige eigenaar aansprakelijk. Er kunnen dus 2 aansprakelijke partijen zijn. Dit kan ik als u dat fijn vindt voor u uitzoeken.

Ik denk dat in ieder geval de manage aansprakelijk is. De meeste bedrijven en dus ook manage's zijn overigens verzekerd.

Voor wat betreft de kosten van de zorgkosten adviseer ik u ook graag. Eigenlijk is er bijna altijd wel een dekking. Mijn collega van kantoor die gespecialiseerd is in gezondheidsrecht (zij is vrij met de feestdagen) kan u hierbij vast helpen. Uiteraard geheel kosteloos.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw adviezen. Is het wat u betreft een goed idee om eerst met de manege te gaan praten en onze zorgen uit te spreken over eventueel blijvend letsel. Wellicht komt er dan ook duidelijkheid of ze verzekerd zijn. We wachten uw advies nog even af.


Bedankt voor uw reactie. Het lijkt mij zeker een goed idee om te gaan praten met de manege. Vraagt u dan inderdaad ook even of ze verzekerd zijn en of de manege de bezitter van het paard is of dat de manege het paard alleen op stal heeft voor de eigenaar.

Succes met het gesprek. Mocht u vragen hebben of even willen overleggen, neemt u dan gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Een gesprek met de manege is een goede optie. Wellicht met een jurist erbij kan deze u beiden van juiste informatie voorzien. Wellicht is dit een optie voor u. U mag mij direct benaderen desgewenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag