Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


beste
ik heb een vraag en heb uw advies nodig

ik werk in de schoonmaak en heb een vast contract , ik werk op 2 panden.

nu wilt mijn werkgever mij overpaatsen na een jaar naar een andere pand omdat ze verlies maken.

de werktijden en panden waar ik werk zijn schriftelijk vastgelegd.

zoals ik eerder schreef willen ze mij dus overplaatsen maar het probleem is dat het geen vaste werkplek is, een dame is een tijdje ziek.werktijden zijn ook een uur later .daarnaast ben ik ook 6 maanden zwanger en heb mijn werkgever vertelt dat ik niet later wil beginnen en dus later klaar ben met werken .

ik heb het gevoel omdat ik toch in april lange tijd met zwangerschapsverlof ga ze denken van we zien wel als ze terug komt.en omdat het geen vaste werkplek is blijf ik in onzekerheid waar ik terecht kom na mijn verlof dat brengt ook veel stress met zich mee

wat zijn mijn rechten?kan ik ontslagen worden?

ik hoop op uw antwoord.
met vriendelijke groet

Geachte mevrouw,

Een wijziging van de arbeidsovereenkomst kan niet zomaar eenzijdig plaatsvinden. Op redelijke voorstellen van de werkgever dient de werknemer in te gaan. Wat redelijk is, ligt aan de feiten en omstandigheden van het (individuele) geval. Ook is het belangrijk wat er in uw arbeidsovereenkomst staat.

Een weigering van de aanpassing van uw arbeidsovereenkomst is in beginsel geen gegronde reden voor een ontslag. Mocht u er niet uitkomen met uw werkgever, dan kan uw werkgever een wijziging van uw arbeidsovereenkomst vorderen bij de kantonrechter. Of uw werkgever daar zijn gelijk kan halen, ligt -zoals reeds hierboven beschreven- aan de omstandigheden van het geval en welke stappen reeds ondernomen zijn.

Mocht u willen weten wat redelijk is in uw geval of anderzijds meer informatie willen, dan kunt u contact met mij opnemen en kan ik u verder helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag