Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beste, Ik heb een kennis 300 euro geleend, 150 euro per bank overgemaakt en de rest contant. Diegene zou het mij in Januari teruggeven wat op heden nog niet is gebeurd. Ik bel die persoon elke dag maar geen gehoor. Ik ben vandaag naar de politie gegaan want ik vindt dit gewoon niet netjes van hem. Heeft een een tip wat te doen, want de politie kan mij niet helpen. Met vriendelijke groet,

Als de wederpartij niet ontkent dat u 300 euro aan hem hebt uitgeleend, kunt u de zaak aan de kantonrechter voorleggen en vragen om de wederpartij te veroordelen tot terugbetaling.

Als de wederpartij dat wel ontkent, kunt u alleen bewijzen dat u 150 euro aan de wederpartij hebt betaald (via bankafschriften). Dat bedrag zult u vermoedelijk wel terugkrijgen van de rechter, mits uit de omschrijving van de betaling blijkt dat het om een lening gaat. Dat u het contante deel hebt betaald kunt u, als de wederpartij ontkent dat deel van de lening gekregen te hebben, vermoedelijk niet bewijzen.

U kunt het beste een incassobureau inschakelen. Het ligt in de rede dat u op zijn minst de 150 euro die u per bank hebt overgemaakt, terugkrijgt.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op de collega; informeert u eerst bij een incassobureau wat hun kosten zijn. De kans bestaat dat dit meer geld kost, dan het geld dat u terug moet krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag