Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste Heer , Mevrouw,
Gisteren heeft iemand mij op de straat bij mijn huis aan gevallen en heeft me geslagen , zo hard dat ik over een tafel heen viel en met deze aktie heeft de man mijn tanden uit mijn mond geslagen , de man werd gearresteerd en ik werd door de politie verzorgd , naar het ziekenhuis gebracht en daarna naar een nood tandarts die mijn voor tand weer heeft terug geplaatst , ik heb daarbij nog scheuren in mijn lip en oor , , Mijn vraag is wat kan ik doen zodat deze man zijn verdiende straf krijgt ? hij had me tenslotte wel dood kunnen slaan denk ik achteraf. (dit is uiteraard een korte versie en hoop dat u mij kunt helpen naar gerechtigheid)

Beste meneer/mevrouw,

Allereerst natuurlijk ontzettend veel sterkte gewenst met uw herstel en het verwerken van dit incident.

U vraagt wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat deze man (de verdachte) zijn verdiende straf krijgt. Ik raad u het volgende aan om te doen:

1. Doe aangifte bij de politie van mishandeling. Vervolgens zal de aangifte worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Die gaat vervolgens kijken of tot vervolging overgegaan wordt.
2. Als tot vervolging wordt overgegaan dan komt er waarschijnlijk een zitting bij de rechtbank (vermoedelijk bij de politierechter). De rechter zal beoordelen of er sprake is van een bewezenverklaring van het feit dat ten laste is gelegd. Zo ja, dan komt het tot een veroordeling.
3. Als het tot een veroordeling komt dan kunt u als slachtoffer (benadeelde partij) voegen in het strafproces. Dit houdt kort gezegd in dat u uw schade kunt verhalen. U zult daarvoor eerst via het slachtofferloket van het Openbaar Ministerie een verzoek (wensenformulier) moeten indienen met de nodige onderbouwing.
4. U mag als benadeelde partij een advocaat inschakelen. Die kan het een en ander voor u doen. De advocaat kan op basis van een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) werk verrichten. De advocaat zal u geen kosten in rekening brengen in dat geval.

Ik ben advocaat. Mocht u mijn hulp op prijs stellen, neem dan gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag