Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beschadigen van hoorapparaat

Op 10 maart 2021 heeft de zorg in het verzorgingshuis waar mijn 96 jarige oma woonde haar hoorapparaten in zijn geheel in het water gelegd. De bedoeling was alleen het plastic gedeelte waardoor één hoorapparaat stuk was en de andere niet meer naar behoren functioneerde. Er is vanuit het verzorgingshuis actie ondernomen om via de aansprakelijkheidsverzekering nieuwe hoorapparaten te vergoeden. De offerte heb ik toegestuurd en het schadeformulier ingevuld. Vervolgens is er toestemming gegeven om de hoorapparaten te bestellen. Nu is mijn oma helaas op 16 april jl. overleden en hebben de hoorapparaten haar nooit bereikt. Doordat mijn oma afhankelijk was van deze hoorapparaten en lange periode afgezonderd was doordat zij niks hoorde was haar levenslust helaas weg wat een reden was dat zij niet meer verder wilde in het leven. De afspraak om de hoorapparaten in te stellen zou op 23 april plaats vinden. De instantie van de hoorapparaten kan geen factuur opmaken als er geen afspraak meer plaats vind. Het verzorgingshuis/verzekering is van mening niet te hoeven betalen als er geen factuur overlegd kan worden. Nu ben ik van mening dat er iets stuk gemaakt is van iemand anders door een menselijk fout en dat de verzekering/verzorgingshuis wel het afgesproken of desnoods een ander bedrag (bijvoorbeeld de aankoopwaarde van de hoorapparaten destijds) moet uitkeren ondanks dat er geen factuur overlegd kan worden. Kunt u mij misschien aangeven wat voor recht ik namens mijn oma heb in deze situatie? Kan ik eisen dat er betaald wordt zonder factuur?

Allereerst nog gecondoleerd met uw verlies.

U heeft gelijk in het feit dat er iets stuk is gemaakt en dat er iemand aansprakelijk is. Het verzorgingstehuis heeft aansprakelijkheid erkent gezien er via hun verzekering gekeken zou worden naar een nieuw gehoorapparaat. Aangezien er nooit een nieuw gehoorapparaat is gekomen is er nu geen factuur. Dat houdt inderdaad niet in dat er geen sprake is van schade.

Weet u hoe de erfenis is afgehandeld? Dit kan van belang zijn voor de vordering (op wie de vordering is overgegaan na het overlijden).

In dit geval zou de vergoeding van schade gebaseerd kunnen worden op de waarde van het "kapotte" gehoorapparaat. Heeft u daar nog een factuur van of andere aankoopgegevens van? Op grond daarvan kunt u waarschijnlijk vergoeding van een bedrag vorderen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u de zaak wilt bespreken of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag