Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ben ik gehouden aan concurrentiebeding?

Ik heb als zzp’er een contract ondertekend met een concurrentiebeding erin. Dit heb ik gedaan bij een bedrijf (Sustainable leads). Dit is een bedrijf die warme leads (telefoonnummers) voor zonnepanelen verzamelt door deur aan deur werving. Echter wil ik eenzelfde soort bedrijf zelf op gaan starten omdat ik daar veel meer mogelijkheden in zie. Daarbij zit het bedrijf in den bosch en Utrecht en ben ik zelf woonachtig in eindhoven en zou dat veel fijner zijn.
Ik heb het er nog niet met Sustainable leads over gehad maar ik wil dus graag weten wat ik het beste kan doen in deze situatie om toch eventueel mijn bedrijf op te kunnen starten. zouden jullie mij daarbij kunnen helpen?
ontzettend bedankt alvast!
mvg,

In het concurrentiebeding staat het volgende:

concurrentiebeding
13.1
‘Ypsales en hieraan gelieerde bedrijven en eventueel personeel verbindt zich gedurende deze overeenkomst en 12 maanden na beëindiging van deze overeenkomst geen zonnepanelen & isolatie leads te verkopen aan andere bedrijven dan Sustainable Leads of de vertegenwoordiging daarvan op zich te nemen
13.2
Bij overtreding dan wel niet nakoming van artikel 13.1 verbeurt Ypsales ten gunste van Sustainable leads per overtreding een direct opeisbare boete van €5000,- (zegge: vijfduizend euro) een en ander onverminderd het recht van Sustainable Leads om de volledig geleden schade en nakoming van deze overeenkomst van Ypsales te vorderen’

Een concurrentiebeding is niet gebruikelijk voor een ZZP'er. Meestal wordt er in dat geval bijvoorbeeld een relatiebeding afgesproken.

Daar komt bij dat het beding in dit geval onbeperkt en over de hele wereld lijkt te gelden. Ik lees geen beperking qua aantal kilometers of bijvoorbeeld een land. Dit maakt dat het concurrentiebeding mogelijk te onbepaald is en deze door een rechter (gedeeltelijk) vernietigd zou kunnen worden.

Maar om een concreter advies te kunnen geven is het noodzakelijk de inhoud van het hele contract te kennen en meer van uw situatie te weten.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft en/of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag