Stel vraag

Particulier


Begin 2011 heeft mijn advocaat bij de Bestuursrechter verzuimd, tijdig hoger beroep in te stellen (zou niet tijdig zijn gepost). De Bestuursrechter heeft de zaak als niet ontvankelijk verklaard omdat de stukken daartoe te laat zijn ingediend door mijn advocaat. Daardoor moet de zaak als verloren worden beschouwd. Wat kan ik zelf nog doen?

de advocaat aanspreken en aansprakelijk stellen. Hij zal uw aansprakelijkheidsstelling naar de bneroepsaansprakelijkheidsverzekeraar sturen en die lossen dat vaak wel op.

Beoordeel dit antwoord:

Als de advocaat inderdaad een termijn heeft laten verlopen is deze aansprakelijk voor de schade, maar... de vraag is dan wat er zou zijn gebeurd als hij wel op tijd was geweest. Dat is een inschatting naar goede en kwade kansen die in percentages wordt uitgedrukt. Vervolgens is de vraag wat in geld uitgedrukt het verschil voor u zou zijn geweest tussen een goede en slechte uitkomst.

Kortom, bij een moeilijke zaak is aansprakelijk stellen van de advocaat minder zinvol. Als het financiele belang beperkt is, geldt hetzelfde. Als het wel een kansrijke zaak betrof met een behoorlijk financieel belang, dan kunt u de advocaat aansprakelijk stellen. Ik zou dan overigens beslist wel een advocaat in de arm nemen.Ik zelf heb daarbij als richtlijn dat ik een zaak alleen oppak als ik er van overtuigd ben dat de advocaat een steek heeft laten vallen en daar echt schade door is ontstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag