Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beëindigen huurovereenkomst

De hospita (hoofdhuurder en zoon van de eigenaar, waar hij van huurt) is sinds mei 2021 uit de woning vertrokken. De onderhuurders (huren van de hospita) blijven, ondanks de huuraanzegging in mei 2021, in de woning wonen (tot op heden / maart 2022) en maken gebruik van de huurbescherming. Vraag: zijn er mogelijkheden om de verhuur te beëindigen op basis van het feit dat de hospita de woning verlaten heeft ? Of misschien andere methoden om de uitzetting te forceren ?

Dit is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Daarvoor is het van belang om de huurovereenkomst te bekijken om duidelijk te krijgen wat er allemaal is afgesproken. Daarnaast kan het ook uit maken hoe lang de huurders al in de woning zitten en wat er precies in de aanzegging stond en daarna heeft plaatsgevonden.

Er zijn best wat regels gekoppeld aan dergelijke huur. Een kort overzicht vindt u op onderstaande pagina.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-verhuren/vraag-en-antwoord/wat-moet-ik-weten-als-ik-een-hospitakamer-wil-verhuren

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om de zaak te bespreken en zo te kijken wat de mogelijkheden zijn en of ik u zou kunnen helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag