Stel vraag

Werk & Inkomen

Particulier


Bedrijfsarts zegt dat ik niet kan werken. Kan ik WIA krijgen?

Beste, ik ben 56, ik zit aan het begin van mijn 2de ziekte jaar. Ik heb vorig jaar tijdens re-integratie een angst/paniek aanval gehad. Teveel druk dat ik niet meer welkom was. Daarna een onbehandelde psychose (was alleen thuis) van 2 weken. Heb daarna geprobeerd weer te werken maar na ongeveer 2 maanden aangepast werk met last van geheugen/concentratie weer uitgevallen. AML van bedrijfsarts zegt mentale problemen dus ik kan niet werken. Ik wil wel maar het lukt gewoon niet. Ik heb veel last van gedachten/concentratie/geheugen/slapeloosheid/rusteloosheid/depressief/slecht gehoor enz. Ik ben net aan traject van ggz begonnen.
Ben bang voor huisuitzetting.
Ik heb nog een kind op school. Wat kan ik het beste doen ?
Ik ben radeloos

Beste,

WIA kan u pas aanvragen als u medisch rapport daar aanleiding toegeeft en als u 'uitbehandeld' bent met een definitieve uitslag van uw psyché en uw kunnen in de arbeidsmarkt. Tot die tijd heeft u recht op WW als u ontslag heeft gekregen.

Voor huisuitzetting is het van belang of u diverse klachten heeft omtrent de bewoning van uw woning. Zolang dit niet aan de orde is zal u niet zomaar uit huis geplaatst worden, tenzij, u forse huurachterstanden heeft of dat u een gevaar voor uzelf en voor anderen bent. Wat betreft uw kind, wil ik u aanraden om uw situatie onder controle te houden en of te krijgen met behulp van het GGZ. Laat u dat na, dan heeft u kans dat u met de kinderbescherming of jeugdzorg te maken gaat krijgen. Mocht het het zo zijn dat u uw kind 'verwaarloosd' dan bestaat de kans dat er ingegrepen gaat worden en uw kind uit huis geplaatst gaat worden.

Adviserende, is het van groot belang dat u met het GGZ in goede orde afspraken maakt omtrent uw situatie.

Beoordeel dit antwoord:

WIA -> u kunt aanspraak maken op WIA wanneer u:
1. meer dan 35% arbeidsongeschikt bent;
2. u meer dan 104 weken ziek bent.
Dit is bij u dus nog neit het geval. De werkgever moet loon doorbetalen.

Wanneer de bedrijfsarts zegt dat u uw eigen werk neit kunt doen -> prima. De werkgever meot dan kijken of er ander, passend werk is? Zo niet, dan mag u thuis blijven en herstellen.

Waarom zou u uw huis uitgezet worden? De werkgever meot loon betalen. voor huisuitzetting moeten goede redenen zijn. Huurachterstand kan daarvoor een reden zijn. U zegt daar echter niets over.

GGZ -> het is goed dat u daar onder behandeling bent. Bespreek met uw psycholoog uw angsten.

Wanneer u meer advies nodig heeft -> ga dan naar een gespecialiseerd advocaat. Sommige kantoren hebben alle specialismen, die u nodig heeft, in huis. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag