Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ATV dagen

Volgens de cao hebben wij een 37,5 urige werkweek, nu werken wij er 40 en hebben we recht op 19 atv dagen volgens de cao(meubel en interieurbouw) . Nu vind mijn werkgever dat te veel vrije dagen en koopt hij er nu negen af en betaald dat maandelijks uit. Nu is mijn vraag of dat zomaar mag. Hoor graag van u.

Vriendelijke groet

Het is mooi dat uw werkgever dat teveel vindt. Maar u krijgt deze dagen nu juist omdat u meer werkt dan op basis van de CAO de standaard is.

Op grond van de CAO is een normale week 37,5 uur. Daar mag van worden afgeweken naar 40 uur. Maar u krijgt nog steeds betaald naar 37,5 uur p.w. Daar staat dus tegenover dat u die 2,5 uur die er p.w. extra wordt gewerkt roostervrije dagen vormen. Die 14 dagen bovenop de standaard 5, is dus 52 weken lang de 2,5 uur die u p.w. boven de "full-time" week werkt.

Deze dagen mogen niet zomaar uitbetaald worden. Dit is anders als er in uw contract of in de CAO iets is opgenomen over het verkopen van dagen. Bij u is dat geregeld in art. 38 van de CAO. Daar staat dat u ieder jaar met uw werkgever KUNT afspreken roostervrije dagen te verkopen. Daar moet u in beginsel dus mee akkoord gaan. Dit zou in beginsel dus niet eenzijdig horen te verlopen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag