Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
Om jouw vraag te kunnen beantwoorden, zou ik jouw arbeidsovereenkomst even moeten zien. Ik vraag me ook af wat de reden is waarom jouw werkgever je naar huis stuurt.
Wellicht is het onderwerp flexuren, minuren, meeruren en de verrekening daarvan (bijv. met een jaarsystematiek) in uw CAO of arbeidsovereenkomst geregeld. Mocht dat niet zo zijn, dan draagt de werkgever het risico als hij u te weinig uren laat werken. Er bestaat dan ook recht op het loon over deze uren of die nu gewerkt worden of niet. Het is dan ook het beste hiertegen te protesteren en schriftelijk aanspraak te maken op het werken van deze uren en het loon hierover. Ik help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact op.
Reactie van de vraagsteller
Ok, dat is helemaal helder. Stel dat er echt sprake zou zijn van flexuren, minuren en meeruren..zou mijn vriendin daar dan niet van op de hoogte moeten zijn? Moet daarover geen duidelijkheid bestaan? Niets van deze strekking is nameljk ooit met haar afgesproken en is nog nooit zoiets gebeurd als dat er verrekening plaats vond achteraf. Toen na het eerste jaar bleek dat haar werkgeefster niet genoeg werk voor haar had , kreeg mijn vriendin in haar volgende jaarcontract gewoon een minder uren contract (van 36 naar 24 uur). Kun je dat over de minuren en meeruren op het contract zien ?? of moet je dan in het CAO kijken?? of staat het in beiden. Haar werkgever heeft haar na ondertekening (ondanks dat ze hierom heel vaak heeft gevraagd) nooit een contract gegeven en nu weigert ze dit nog steeds te doen. Ik heb het gevoel dat als er iets over dit soort zaken in haar contract stond of in de algemene voorwaarden die erbij hoorden of als er dingen veranderd zijn in haar contract (zij hier wel expliciet van op de hoogte moest zijn gebracht met name omdat ze geen Nederlands spreekt) . Anders kun je haar van alles laten tekenen?? We zouden heel graag stappen willen ondernemen maar weten niet goed wat de mogelijkheden zijn.
Zoals aangegeven kan ik hierbij behulpzaam zijn. Arbeidsrecht is mijn specialisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op.
U kunt het beste rechtstreeks contact opnemen met een advocaat voor juridische ondersteuning. Misschien komt u voor een civiele toevoeging in aanmerking. In dat geval betaalt u slechts een eigen bijdrage.