Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Als bouwvakker heb ik een ongeluk gehad in de bouw. Er is een stalen stempel op mijn hand gevallen toen ik een ladder op klom. Gevolg een verbrijzelde duim met open wond, veelvuldig ziekenhuisbezoek, half jaar niet mijn eigen werk kunnen doen. Mijn eigen risico van de zorgverzekeraar bedraagt max 360 euro en dat mag ik nu gaan ophoesten. Dit terwijl ik normaal gesproken alleen cholesterolpillen declareer.

Ik krijg nu wel post van de verzekeraar van mijn werkgever, maar dat gaat alleen over het functieverlies van mijn duim.

Mijn vraag is nu kan ik de kosten verhalen op mijn werkgever??

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig herstel toe.

U hebt, zo schrijft u, een bedrijfsongeval doorgemaakt. Bij een arbeidsongeval geldt dat u als werknemer moet aantonen dat u schade lijdt in de uitoefening van uw werk. Vervolgens moet uw werkgever aantonen dat hij alles heeft gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was om het ongeval te voorkomen. Kan uw werkgever dit niet, dan is hij aansprakelijk. In dat geval is uw werkgever gehouden om alle schade die u lijdt te vergoeden.

U schrijft dat u post krijgt van de verzekeraar van uw werkgever, maar dat daarin alleen wordt gesproken over het functieverlies van uw duim. Het lijkt erop alsof uw werkgever voor u een ongevallenverzekering sloot. Bij een dergelijke verzekering krijgt u bij blijvende invaliditeit een bedrag uitgekeerd. Ongeacht hoe groot de omvang van de schade is.

Bij een letselschade als die van u is het van belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren letselschade advocaat. Uw schade is namelijk groter dan alleen het eigen risico van uw zorgverzekering. Indien u dit wil, kan ik u bijstaan bij het verhalen van uw schade. De daarmee gepaard gaande kosten kan veelal volledig verhaald worden op uw tegenpartij. In dat geval kost mijn bijstand u niets.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst van harte beterschap met uw herstel. Het letsel dat u beschrijft, lijkt in ieder geval ernstig. Zeker bij het uitoefenen van uw werk.

Om te beoordelen of uw werkgever aansprakelijk is, en u daarmee de schade op uw werkgever kunt verhalen, zou ik graag wat meer details van het ongeval krijgen. Is er melding gedaan van het ongeval bij de arbeidsinspectie en hebben die misschien een rapport opgemaakt? Zo'n rapport kan namelijk helpen bij het onderzoek naar de aansprakelijkheid.

Een werkgever is namelijk aansprakelijk als u als werknemer een verwijt kunt maken aan de werkgever. En dat verwijt moet dan inhouden dat de werkgever zijn zorgplicht niet voldoende is nagekomen. Als de werkgever inderdaad aansprakelijk is, kunt u het eigen risico van de zorgkosten verhalen op de werkgever, maar ook andere kosten. Het gaat zelfs zo ver dat er gekeken wordt naar de toekomst. Immers uw duim is voor uw werk belangrijk.

Neemt u gerust contact met mij op als u met mij wilt overleggen over de details van het ongeval en de kansen om de werkgever aansprakelijk te stellen. Sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wil ik u een spoedig en volledig herstel toewensen.

Uw werkgever is aansprakelijk voor alle schade die u heeft geleden als het arbeidsongeval veroorzaakt is door een onveilige werkomgeving of een gebrek aan goede instructies en eventueel toezicht? Hij is in dat geval tekort geschoten in zijn wettelijke plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Het is daarom van groot belang om te achterhalen hoe het mogelijk was dat er een stalen stempel op uw hand is gevallen toen u de ladder op klom.

Is uw werkgever aansprakelijk dan kunt u naast het eigen risico ook ander kosten claimen, zoals de reiskosten naar het ziekenhuis maar ook smartengeld. Maar ook de kosten van rechtsbijstand worden dan vergoed.

Overigens zijn werkgevers meestal verzekerd tegen claims wegens arbeidsongevallen. Daarom wordt de schade meestal afgewikkeld met de verzekeringsmaatschappij.

Ik heb ruime ervaring met letselzaken en arbeidsongevallen. Als u wilt ben ik graag bereid om gratis en vrijblijvend naar uw zaak te kijken

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag