Stel vraag

Scheiden & Alimentatie

Particulier


Alimentatie nooit verhoogd

Ik heb op dit forum de vraag gesteld over alimentatie hierin kreeg ik het advies om in gesprek te gaan met mijn ex partner over de hoogte van de alimentatie die hij nu betaald.
Deze is nooit jaarlijks verhoogd. Ik heb van hem zijn gegevens nodig om dit te berekenen alleen is dit zeer lastig omdat wij een zeer moeizaam contact hebben.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken en wie kan ik het beste inschakelen om dit punt bij hem neer te leggen?

Beste,

U zou met een juridische procedure kunnen verzoeken om de alimentatie te laten herzien door de kantonrechter. Als uw ex niet wil meewerken is het mogelijk om vervangende toestemming te vragen aan de rechter. Als de financiële daadkracht bij uw ex gewijzigd is dan heeft u recht op aanpassing van de alimentatie. Desgewenst, kan ik u hierin nader voorzien van bijstand. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Bij deze.

Beoordeel dit antwoord:

Beste,

De in de beschikking vastgelegde alimentatie wordt jaarlijks geïndexeerd op grond van artikel 1:402a BW. U kunt uw ex-partner hierop wijzen en vragen de achterstand te voldoen. Mocht betaling uitblijven dan kunt u het LBIO inschakelen voor de inning van de achterstallige alimentatie. Indien u van mening bent dat de hoogte van de vastgestelde alimentatie niet meer aansluit bij de huidige situatie omdat er zich een (financiële) wijziging heeft voorgedaan, dan kunt u overwegen een wijzigingsverzoek in te dienen. Dit wijzigingsverzoek wordt overigens ingediend bij de afdeling familie van de rechtbank. Mocht u graag deze opties nader willen bespreken dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag