Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afwijzing woningruil

Helaas heb ik met een andere huurder een afwijzing gekregen voor woningruil. Helaas gaat het erom dat het €4000 bruto scheelt op jaarbasis. Er wordt aangegeven dat hun boven de sociale huurgrens zitten. De woning die ik wil ruilen is een 5 kamer woning , te groot voor mij en mijn zoon , en de andere reden is dat ik vlakbij mijn woonplaats een zeer heftig auto-ongeluk heb meegemaakt en elke dag naar mijn werk moet en naar huis , elke dag rij ik langs de plek des onheils , en maak vaak mee dat ik zwetend achter het stuur zit. De andere huurders hebben een 4 kamer woning in 2 dorpen verder en is te klein voor 4 personen.
Zouden wij dit kunnen aanvragen bij een rechter voor indeplaatsstelling? Voor een urgentie kom ik niet in aanmerking vanwege het auto-ongeluk. Dit werkt niet mee aan mijn herstel. Het valt zo zwaar om er elke dag langs te moeten.

De verhuurder is gerechtigd redelijke voorwaarden te stellen aan woningruil. Een minimaal en maximaal inkomen is een redelijke voorwaarde. Het stellen van en maximaal inkomen beschermt de belangen van een gerechtvaardigde verdeling van de voorraad sociale huurwoningen.
Een rechter zal derhalve in uw situatie nimmer de vordering tot indeplaatsstelling toewijzen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag