Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Afgelopen dinsdag ben ik in Düsseldorf aangereden. Ik heb gelijk de politie gebeld formulier ingevuld foto’s gemaakt vsn het kenteken van de tegenpartij en ook foto’s gemaakt van zijn identiteitskaart. Ik ben WA verzekerd. Een dsg later bij thuiskomst had ik mijn verzekering gebeld om de schade te melden die zegt jammer genoeg dat ik daar niet voor verzekerd was omdat ik alleen WA ben verzekerd, ik heb geen rechtsbijstand verzekering. Ik ben helemaal in schok en vraag mij serieus af of dit wel klopt?

Wie heeft tips voor mij??

Met alle gegevens van de tegenpartij is de schade te verhalen. In een vervolvraag kan ik u hier meer informatie over verstrekken. Beschikt u ook over een politie rapport?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie!
Ik heb een rapport van Duitse politie. Dezelfde agent had ook foto’s genomen vsn de schade


Als ik het goed heb begrepen was de aanrijding niet u fout. Ik adviseer u een Duits advocaat (bijv. mij ;-)) in de arm te nemen – de kosten worden vergoed.

Beoordeel dit antwoord:

omwille van het feit dat het ongeval in Duitsland heeft plaatsgevonden is in uw zaak Duits recht van toepassing. Dit betekend inderdaad dat het vermoedelijk zinvol is om een Duitse advocaat in de arm te nemen. In Duitsland moet diegene die het ongeval veroorzaakt heeft de advocaatkosten vergoeden. Indien het ongeval door beide veroorzaakt is, moeten de advocaatkosten pro rata vergoed worden. Bovendien zijn advocaatkosten in Duitsland vaak duidelijk lager dan in Nederland.
Indien u liever geen advocaat in de arm wilt nemen, is mijn advies dat u direct contact opneemt met de verzekering van de wederpartij. De eerste belangrijke vraag is of zij de aansprakelijkheid aanvaarden. Indien zij dit bevestigen, kunt u in principe zonder problemen een Duitse advocaat in de arme nemen. In dit geval worden de kosten door de verzekering van de wederpartij vergoed. U moet er dan alleen op letten dat de advocaat volgens RVG afrekent.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie.


Reactie van de vraagsteller

Kan iemand mij helpen deze zaak?


Wij doen deze soort zaken dagelijks, ook voor Nederlandse klanten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag