Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Aanvragen van alleenrecht voor mijn kinderen

ik ben een alleenstaande moeder met 2 kinderen inmiddels gescheiden.
ik heb een moeizame relatie e=achter de rug met mijn ex er zijn heftige dingen gebeurd waar ook mijn kinderen veel last van hebben gehad.
ze zijn hiervoor in behandeling bij ggz. Mijn ex woont inmiddels in Frankrijk en heeft weinig tot geen contact met de kinderen. De oudste is 13 jaar en wil ook geen contact meer met vader. Ook de jongste wil niet meer bellen. Dit is het enige wat hij heeft gedaan de afgelopen 2,5 jaar af en toe bellen met de jongste. Dat is ook in juni gestopt nadat hij aan het liegen was en uiteindelijk mij aan vloog over de telefoon heeft mijn jongste opgehangen en sindsdien wil ze geen contact meer. Heb meerdere malen in de week gevraagd aan haar of ze wil bellen maar haar antw. blijft nee. Onze jongste is ondanks geopereerd aan der oog. Na meerdere malen mailen met de vraag of hij toestemming kon geven heeft hij na 3 maanden de papieren ondertekend. Hij zegt zelf dat hij de mail niet krijgt, maar als hij wat van mij nodig heeft mailt hij wel via die mail.....
Ik heb hem gemaild de datum waarop ze geopereerd zou worden heeft hij niet op gereageerd en ook niet op de mail die ik hem heb gestuurd dat alles goed is gegaan en ze weer thuis was.
Alle officiƫle documenten die getekend moeten worden is een hele strijd, waarbij hij sommige dingen helemaal niet tekent, zoals therapie voor onze kinderen. De manier van contact en de dingen die hij in het verleden gedaan heeft (drugs ) is zeer schadelijk voor de kinderen.
De hulpverlening (GGZ en CJG ) staan dan ook achter mij.
Mijn ex heeft de hulpverlener bij CJG bedreigt mijn oudste had haar verhaal gedeeld en dat was in een verslag gezet die hij moest tekenen toen heeft hij de hulpverlener gemaild dat dat verhaal (drugs) eruit moest halen anders zou hij haar voor de rechter slepen. Hier is ze niet op in gegaan en heeft hij dus hiervoor weer niet getekend.
Zodoende hebben de instanties CJG en GGZ op papier gezet dat vader schadelijk gedrag vertoont voor de kinderen.
Ik vind het dan ook frustrerend om mijn kinderen zo te zien lijden. terwijl ik niks kan doen aan het gedrag van hun vader.
Het is niet zo dat ik hun vader helemaal uit hun leven wil halen (wat hij inmiddels zelf wel doet totaal geen contact zoeken al maanden niet ) Maar het zou fijn als ik alleen over de kinderen kan beslissen en ik niet elke keer hoeft te wachten op toestemming van hem.
er zijn natuurlijk talloze voorbeelden op te noemen waaruit blijkt dat hij zijn verantwoordelijkheden als vader niet neemt
Het belangrijkste is denk ik nog wel dat hij vanuit Frankrijk geen enkele moeite doet om een band op te bouwen met zijn kinderen.
Hij moet dit van de rechter en kinderbescherming dit doen in Nederland het is niet goed dat hij ze mee neemt naar Frankrijk omdat de jongste zoveel trauma heeft dat ze na een dag alweer naar mij toe wil en dat niet zomaar even kan vanuit Frankrijk ( 9 uur rijden)

De andere kant is dat hij vanuit Frankrijk zijn verantwoordelijkheden niet kan of wil nemen. Zoals belangrijke papieren op tijd tekenen.
operatie van zijn jongste pas na maanden getekend , de verleningsbesluiten voor beide kinderen dat ze naar een zorgboerderij konden. Therapie voor beide kinderen. Andere school voor de oudste ivm autisme kon ze niet meekomen op regulier onderwijs.
Ik zou dan ook graag eenhoofdig gezag aan willen vragen zodat ik de verantwoordelijkheden van de kinderen op me kan nemen, zodat ik zeker weet dat alles goed geregeld is voor de kinderen. De dingen die nu mis lopen geven een hoop stress in het gezin en dit verdienen de kinderen (en ikzelf) niet.

Zijn dit gegronde redenen voor het starten van de procedure voor het eenhoofdig gezag?
Hoe gaat dit precies in zijn werk.
En is er een advocaat die mij kan helpen en deze strijd met mij aan wil gaan? het is wel pro deo.

Met hetgeen u schetst kan er inderdaad een procedure worden gestart bij de rechtbank waarin we dan verzoeken dat u met het eenhoofdig gezag over de kinderen wordt belast. Indien u wenst kan ik u daarin bijstaan, dat kan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel de toevoeging genaamd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag