Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Aanvraag hypotheek en getrouwd in Thailand

Ik ben in 2008 in Thailand getrouwd en heb afgelopen 15 jaar in Bangkok gewoond. Ik ben vanwege de corona problemen naar Nederland teruggekeerd terwijl mijn vrouw en dochter nog in Thailand wonen. Vanwege mijn vaste baan in Nederland hebben we besloten dat wij als gezin in Nederland willen wonen. Op financieel gebied is mijn hypotheek goedgekeurd maar de bank wil dat mijn vrouw een uitzettingsakte tekent. Zowel de bank als 2 notarissen weten niet of mijn vrouw dit mag tekenen doordat het voor hun niet duidelijk is of dit vanwege mijn huwelijk op Nederlands of Thais recht gebaseerd is.

Toen ik in het jaar 2020 in Nederland aankwam had ik volgens de gegevens in Nederland geen vrouw en dochter. Op zich vreemd want mijn dochter had al een Nederlands paspoort. Pas na het verstrekken van de originele huwelijksakte en het geboortebewijs stonden ze in als mijn vrouw en dochter geregistreerd.

Als u getrouwd bent in 2008 in Thailand, dan is dat ook geldig in Nederland. Echter worden gegevens niet automatisch gekoppeld, zodat u zelf moeite moet doen om uw huwelijk ook te melden in Nederland. Ik begrijp echter (ook) niet de eis van de bank aangaande een uitzettingsakte. Ik stel voor dat u nader contact opneemt met de bank en/of een notaris.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag