Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aanbetaling en geen levering boot en buitenboordmotor

Goedemorgen, Wij hebben in Maart een aanbetaling voor een boot gedaan van 20% en de koop van een tweede hands buitenboordmotor. Nu zijn wij bijna 5 maanden verder en er werd steeds beloofd dat de boot bijna klaar is en een afspraak voor levering kunnen maken. We worden steeds aan het lijntje gehouden en nu ineens zegt 1 van de compagnons dat hun een geschil hebben en hij gaat uitzoeken hoe het zit met de boten en uitlevering. Er schijnt nu onderzoek in de boekhouding te zitten en wij moeten daarop wachten. Op welke manier kunnen wij onder de koop uitkomen en er is wel aangegeven om de motor op te halen ( maar is nooit de waarde als wij deze verkopen) , hoeveel rechten hebben wij en moeten wij hiervoor aangifte doen of advocaat?

Hoop op een antwoord.

Dat er boekhoudkundig iets niet klopt ligt niet in uw risicosfeer, dus u kunt gewoon levering eisen binnen x tijd en daarna ontbinden en geld terug eisen.

Beoordeel dit antwoord:

Van belang is welke (koop)condities u bent overeengekomen. Wanneer zou uiterlijk geleverd moeten worden en is er een mogelijkheid om te annuleren/ontbinden?. Indien geen specifieke leverdatum is afgesproken, of indien deze reeds gepasseerd is, zou u de verkoper nog een redelijke termijn moeten geven om alsnog na te komen. U kan daarbij vermelden dat indien niet tijdig wordt nagekomen, u verdere stappen zult ondernemen. Een dergelijk bericht verstuurt u bij voorkeur per aangetekende post en per normale post (of email). Indien de compagnons onderling onenigheid hebben, raakt u dat niet. Het is niet zo dat in dat geval de verkoper niet (tijdig) meer hoeft te leveren. Het onderlinge geschil is zogezegd uw probleem niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag