Stel vraag

Particulier


8 juli 2015 heeft er bij mij thuis een ongeval plaats gevonden. Mijn vriendin is een gast ouder die thuis kinderen opvangt. Zij heeft een bedrijfsongevallen verzekering. Ik heb een particuliere aansprakelijkheid verzekering. Er waren die dag 2 kinderen in huis, een meisje van 2 en een meisje van 6 jaar. De dag ervoor was er een pakketje gekomen. We zouden 3 nesling schaduwdoeken plaatsen in een paal zodat we een soort Tipi in de tuin (6000 m2) hebben. Het meisje van 6 wou er graag bij zijn. Dat ging niet want ze werd net door haar moeder gehaald en wij wilden het de dag erop volgend doen. Moeder vroeg of haar dochter die dag ook mocht komen want haar man had onverwachts een vergadering. Zo geschiedde. De kinderen speelden buiten. We hadden gezegd dat ze daar, zo'n 8 meter verder moesten gaan spelen. De 2 jarige was naar de trampoline gegaan en de 6 jarige bleef kijken op de aangewezen plaats. Vriendin ging de ladder op om 3 haken te bevestigen aan de paal. dat ging tot 2 maal goed. Bij het plaatsen van de laatste haak moest de ladder verplaats worden. De kinderen waren nog netjes zoals afgesproken. Vriendin ging de ladder op en krak de paal brak. Zij viel met ladder en al op de grond en klaarblijkelijk had de 6 jarige zich verplaatst richting ons en kreeg de paal op haar hoofd. Verschrikkelijk. Vitale functies gecontroleerd. Ze was buiten bewustzijn maar er was godzijdank ademhaling en een hartslag. 112 gebeld, politie,ambulance en trauma heli hier. Nu is het bijna 2 jaar geleden. Het meisje heeft natuurlijk restschade. De verzekering van vriendin heeft betaald en nu proberen ouders mij aansprakelijk te stellen. Ik ben in feite getuige. Ik heb niets van doen met vriendin's haar bedrijfje. Wat kan ik verwachten en moet ik rechtshulp inschakelen. Mijn verzekering loopt bij Unie Garant en ik ben benaderd door een jurist van hun. Ik maak me ongerust.

Ik kan mij voorstellen dat u ongerust bent en dat het erg vervelend is dat het meisje letsel heeft opgelopen.

Ik raad u inderdaad aan om uw aansprakelijkheidsverzekeraar in te schakelen. Zij zullen dan namens u de zaak verder afhandelen, ook als blijkt dat u niet aansprakelijk bent.

Ik wens u heel veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

Om uw ongerust ietwat weg te nemen, hoeft het niet per definitie zo te zijn dat u aansprakelijk wordt gesteld. Immers, uw vriendin is de veroorzaker van de schade en haar verzekering heeft zoals u aangeeft de schade reeds vergoed. Pas als uw vriendin aansprakelijkheid (gedeeltelijk) zou weigeren dan kan u voor de restschade aansprakelijk worden gesteld, maar dat verwacht ik op basis van uw toelichting niet zo snel. Mocht u na melding van de schade bij uw verzekeraar er samen niet uitkomen dan kunt u contact met mij opnemen voor verdere directe hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag