Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste rechtswinkel,

Op dit moment heb ik al sinds 1992 een 36 uren contract waarbij ik 40 uur werk en daarvoor 4 uur ADV vergoeding krijg. Heb nu een verzoek ingediend om 32 uur te gaan werken en was in de veronderstelling dat ik gewoon dan een 32 uren contract zou krijgen waarbij de ADV vervalt en ik uiteindelijk met het gewone verlof terug ga van 26 naar 20 dagen. Met als resultaat dat ik 32/36 van mijn huidige salaris zou overhouden. Onze HR afdeling zegt echter dat dit niet mogelijk is en zegt dat er na rato ADV recht moeten worden opgebouwd. Hun enige voorstel is 36 uur werken met een 32 uren contract en de daarbij behorende ADV dagen die ik dan kan opnemen om weer op 32 uur uit te komen. Onze HR afdeling zegt dus dat 32 uur werken alleen met hun constructie mogelijk is terwijl ik gewoon met mijn contract naar 32 uur wil. Mijn leidinggevende heeft dit trouwens al goed gekeurd maar HR weigert nog steeds. Wat zijn mijn rechten op dit vlak en is mijn constructie mogelijk om gewoon van mijn ADV recht af te zien en dan 4/36 van mijn salaris in te leveren.

Mvg.

Uw werkgever kan niet voor u als enige een uitzondering maken op de ADV regeling. Deze moet men blijven hanteren naar rato.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedoeld U hiermee dat 32/36 niet mogelijk is en dat mijn werkgever dus gelijk heeft en ik ADV moet blijven behouden? Snap nl niet helemaal wat U bedoeld dat er dan als enige voor mij een uitzondering zou worden gemaakt. Of is het inderdaad zo dat als men minder uren gaat werken er pro rata altijd ADV moet blijven staan.


Het is inderdaad zo dat als men minder uren gaat werken de ADV regeling naar rato moet blijven gelden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag